Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Gewijzigde regels parkeren aanhangwagens, caravans en grote voertuigen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk heeft besloten dat onder andere caravans en aanhangwagens maximaal drie dagen geparkeerd kunnen worden in de deelgemeente. Ook is het voortaan verboden om vrachtwagens en andere grote voertuigen na 18:00 s avonds en in het weekend te parkeren binnen de deelgemeente.

Sinds 1 oktober 2008 geldt in Rotterdam geen algeheel parkeerverbod voor onder andere aanhangwagens en caravans. De deelgemeente, stadstoezicht en de politie hebben in de afgelopen jaren regelmatig klachten gekregen van bewoners die overlast hadden van geparkeerde aanhangwagens, vrachtwagens en caravans. Vaak nemen deze lange tijd parkeerruimte in beslag en belemmeren ze het uitzicht van bewoners.

Slechts drie dagen of helemaal niet parkeren
Met het aanwijsbesluit dat nu is genomen geldt in de hele deelgemeente de regel dat parkeren van onder andere caravans, campers en aanhangwagens maximaal drie dagen is toegestaan. Ook heeft de deelgemeente besloten dat het voortaan verboden is om grote voertuigen zoals vrachtwagens te parkeren in de deelgemeente. Dit verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur tot 18:00 uur en er is een uitzondering gemaakt voor de volgende wegen of weggedeelten:

De Rijnspoorkade (secundaire maasboulevard);
De Veilingweg vanaf de afslag Klokweg in oostelijke richting; De Klokweg;
De KralingseWeg tussen de Boszoom tot aan de A16.