Gemeente Kaag en Braassem

Kaag en Braassem heeft Antwoord(c)

Dinsdag 18 mei ondertekende wethouder Floris Schoonderwoerd het Antwoord(c) convenant met de Stichting ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU). Met de ondertekening van het convenant zet onze gemeente opnieuw stappen in de verbetering van de dienstverlening aan inwoners, bedrijven en instellingen.

Landelijke toekomstvisie dienstverlening

In 2015 moeten alle gemeentes in Nederland hét loket worden voor burgers met vragen aan de overheid. Met het ondertekenen van het convenant legt de gemeente vast dat zij werk maakt van dienstverlening. Om sneller en duidelijker de inwoners, bedrijven en instellingen te woord te staan. Daarbij hoort ook een nieuw telefoonnummer dat een antwoord geeft op allerlei vragen aan de overheid.

Â

Op 1 januari 2011 voeren we het 14+netnummer Antwoord(c) in. De gemeente Kaag en Braassem loopt daarmee voor op veel andere gemeentes. Het nieuwe telefoonnummer wordt op 1 januari 2011: 14 071.Het huidige gemeentelijk telefoonnummer wordt uitgefaseerd. Dat betekent dat inwoners ruim voldoende de tijd krijgen om te wennen aan het nieuwe 14-nummer. Natuurlijk werken we op dit punt samen met de omliggende gemeenten met hetzelfde netnummer. Hiervoor is dinsdagmiddag 18 mei een regionale bijeenkomst georganiseerd, rondom het officiele ondertekeningsmoment.