Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
19 mei 2010

Genomineerden StudentenAwards Studenten.net

Aanstaande donderdag 20 mei zullen in club AIR in Amsterdam de StudentenAwards worden uitgereikt. Deze avond worden de Student of the Year (m/v), het Studentenhuis van het Jaar en de studente met de mooiste billen bekend gemaakt. De presentatie ligt in handen van Leonie Zandt en Thomas de Leeuw van Studenten.net. Antonie Kamerling zal de winnaars bekend maken.

De Student of the Year/Student van het Jaar verkiezing is een zoektocht naar de student en studente die als beste beauty & brains combineren. 140 studenten schreven zich in voor de verkiezing die dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt. De zes overgebleven finalisten die nog strijden om de titel zijn:

Mannen

Nawid Habib
Farmacie
Universiteit Utrecht

Matijs Lips
Pabo
Hanzehogeschool Groningen

Emil Rijcken
Sportmarketing
Johan Cryuff University Amsterdam/HvA

Vrouwen

Paula Beukeveld
Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn
Windesheim Zwolle

Charissa Geluk
Bio-medische wetenschappen
VU Amsterdam

Sanne Roffel
Pabo
NHL Leeuwarden

Alle profielen zijn hier te vinden: http://www.studentoftheyear.nl/deelnemers

Ochtendshow Giel Beelen
De zes finalisten hebben in de finale een professionele fotoshoot door Dutch Casting Agency ondergaan, waarvan de resultaten op hun profiel te zien zijn. Ook waren zij afgelopen vrijdag aanwezig in de 3FM studio tijdens de ochtendshow van Giel Beelen. Hier moesten zij enkele opdrachten vervullen, waaronder het schrijven en ten gehore brengen van een rap, waarmee zij extra punten/stemmen konden verdienen.

Studentenhuis van het Jaar
De Studentenhuis van het Jaar verkiezing wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door Studenten.net. Bezoekers van www.studentenhuisvanhetjaar.nl bepalen door online stemmen wie de winnaar is. De filmcrew van Studenten.net beoordeelt aan de hand van een lijst met (eerder genoemde) criteria de huizen. Door een indexering krijgt het huis met het hoogste cijfer een x aantal extra stemmen toegewezen. De volgende huizen dingen nog mee naar de titel 'Studentenhuis van het Jaar 2010': Studentenhuis 'De Paap'
Deventer

Studentenhuis 'De Engelenbak'
Delft

Studentenhuis 'Huize de Boskamp'
Enschede

Studentenhuis 'Casa Gelkinghe'
Groningen

Studentenhuis 'HW88'
Leiden

Studentenhuis 'Heerensociëteit in den Blaauwen Besch' Leiden

De deelnemende huizen en hun profielen zijn hier te vinden: http://www.studentenhuisvanhetjaar.nl/stand

Mooiste billen
Naast de verkiezing voor de Student van het Jaar en het Studentenhuis van het Jaar is dit jaar in samenwerking met Sloggi de Mooiste Studentenbillen Verkiezing toegevoegd aan de StudentenAwards. Tien studentes zijn nog overgebleven in de strijd om de titel 'Mooiste Studentenbillen'. Deze tien studentes zullen zich op 20 mei bij de uitreiking van de StudentenAwards, waar ook de Student van het Jaar en Studentenhuis van het Jaar bekend zullen worden gemaakt, tonen in Sloggi waarna een jury de studente met de mooiste billen bekend zal maken. De jury zal bestaan uit Rob Brand (directeur Sloggi Benelux), Samuel Dobrowolski (Ulla Models) en MC Lady Bee (Gelazer!). Hun oordeel geldt voor 50% van de einduitslag. De andere 50% is op basis van online uitgebrachte stemmen.

De tien studentes met de mooiste billen zijn:

Merel Koene
Spaanse Taal en Cultuur
Universiteit Utrecht
Utrecht

Cynthia Cremer
ROC
Alkmaar

Ruth Welle
Pabo
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam

Anne Junggeburt
Psychologie
Universiteit Leiden
Leiden

Nancy Lynn de Ronde
Toegepaste Psychologie
Haarlem

Melany d'Fonseca
Maatschappelijk werk en dienstverlening
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam

Angelien Pot
Verpleegkunde
NHL
Leeuwarden

Mandy Nahafahik
MWD
Windesheim
Zwolle

Priscilla V.d G
Dokters assistente ( gezondheidszorg)
ROC Midden-Nederland
Utrecht

Jeanine Kruk
Gezondheidsdeskundige natuurlijke paardenhouderij
Paardenacademie Valkenburg
Muiden

Hier zijn de profielen met foto's te vinden: http://sloggi.studenten.net/deelnemers

Finalefeest
Donderdag 20 mei zullen tijdens een avondvullend programma de winnaars van de drie verkiezingen bekend worden gemaakt. Het programma ziet er als volgt uit:


* 20.30 : Opening


* 21.00 : DJ Monte Christo


* 21:45 : Catwalk - presentatie deelnemers Mooiste Studentenbillen Award


* 22.15 : Bekendmaking Studentenhuis van het Jaar


* 22:30 : Bekendmaking winnares Mooiste Studentenbillen Award


* 22.45 : Bekendmaking Student of the Year (man én vrouw)


* 23.00 : Clubavond AIR (met o.a. dj Wannabe A Star)


- Einde persbericht -

Over Studenten.net
De organisatie van de Student of the Year verkiezing, Studentenhuis van Jaar verkiezing en verkiezing van de mooiste studentenbillen is in handen van Studenten.net Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 278.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.