Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-05-2010

Pinautomaat doelwit mislukte ramkraak

BREDA: Met een gestolen auto is vannacht omstreeks 01.30 uur
geprobeerd een ramkraak te plegen. Doelwit was een pinautomaat op het Brabantplein. Het bleef bij een poging. Het lukte de daders niet de bevoorradingsdeur van de pinautomaat geheel te ontzetten. De gebruikte auto, die was gestolen vanaf de omgeving van de Arenberglaan is achtergebleven. De daders werden niet meer aangetroffen. De agenten troffen na de melding een Ford Escort aan welke tegen de deur naast de pinautomaat was gereden. De deur was beschadigd. De auto is vierkant getakeld en zal op sporen worden onderzocht. De politie heeft al met een getuige gesproken maar roept andere mensen op die wellicht iets gezien hebben om contact op te nemen met 0900-8844.

Alerte getuige zet politie op spoor mogelijke autodief

BAVEL: De politie heeft vannacht op de Valkenlaar dankzij een alerte getuige een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van autodiefstalpoging.

De melder gaf rond 01.00 uur door dat hij twee knapen zag die met zaklantaarns in auto's schenen. De agenten zagen de door de getuige bedoelde personen staan bij een bestelauto. Bij het zien van de dienders sloegen de mannen op de vlucht en renden een tegenover gelegen veld in. Een van de vluchters kon worden aangehouden. Het gaat om een 21-jarige Rotterdammer. Uit het politiesysteem blijkt dat voor deze verdachte nog een boete van 380 euro open staat. Ook werd hij nog gezocht in een andere zaak waarbij een auto gestolen werd. Hij is ingesloten. In de bestelauto, die niet (meer) was afgesloten, was een kap onder de stuurkolom opengemaakt. Vermoedelijk hebben de dieven een doorverbinding willen maken om de auto zonder sleutel te starten. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachte.

Spoorwegpolitie betrapt veelpleger op winkeldiefstal

BREDA: Agenten in burger van de Spoorwegpolitie hebben dinsdagmiddag in een supermarkt op het Station CS een 33-jarige Roosendaalse veelpleger op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte werd betrapt bij het stelen van zuivelproducten. Hij is conform de veelplegeraanpak in verzekering gesteld.

Zaken uit het verleden uitpraten en veel alcohol gaan niet samen

BREDA: De politie heeft dinsdagavond in de wijk Biesdonk een 47-jarige dronken Bredanaar aangehouden ter zake openbaar dronkenschap. De recalcitrante man vernielde in het politiebureau nog een ruitje van de ophoudcel. Hij verklaarde dat hij samen met zijn huidige vriendin en zijn moeder naar het adres van zijn ex vrouw gegaan om dingen uit het verleden uit te praten. Hij had voorafgaand vier halve liters bier en twee glazen wijn op. Bij de voordeur liep het gesprek tussen de bewoonster en haar ex al snel uit de hand waarna de politie werd gebeld. De agenten troffen op straat een groep mensen aan die luid aan het schreeuwen waren tegen elkaar. Een man, de latere verdachte, werd daarbij door een omstander in bedwang gehouden. Hij wilde kennelijk de confrontatie aangaan met zijn (ex) vrouw die in de deuropening stond. De man was niet voor rede vatbaar en werd uiteindelijk terwijl hij tegenwerkte aangehouden. Hij is vanmorgen na verhoor in vrijheid gesteld

Postactie levert 62 bolletjes heroïne en cocaïne op

BREDA: Agenten van het Districtelijk Direct Inzetbaar Team hebben dinsdagmiddag na een postactie een 23-jarige Bredanaar aangehouden voor drugsbezit. In de auto waarin hij reed werden in een plastic
boterhamzakje 13 bruine en 49 witte bolletjes aangetroffen. Het gaat om heroïne en cocaïne. Agenten zagen een hen bekende veelpleger lopen die veelvuldig met zijn mobieltje aan het bellen was. De dienders zagen dat vervolgens een auto bij de veelpleger stopte. Daarin zat een 23-jarige Bredanaar die de agenten ook herkenden. Hij is namelijk al eerder aangehouden in verband de opiumwetgeving. Tijdens de controle zagen de agenten al snel een bolletje heroïne en wat hennep liggen. Vervolgens werd gericht verder gezocht waarna onder de tankdop een boterhamzakje gevuld met drugs werd gevonden. De verdachte heeft van de
politieparketsecretaris een boete van 1750 euro gehad, die door een bekende van hem aan het bureau is betaald.

En nog meer bolletjes

BREDA: Dinsdagmiddag werd op het Station CS ook een 23-jarige Bredanaar aangehouden nadat hij hem harddrugs in de auto waren aangetroffen. De agenten controleerden de Bredanaar omdat er over zijn rijgedrag geklaagd was. Hij zou zo hard het plein zijn opgereden dat hij bijna een aanrijding had gehad met een vrouw. Ook zou hij drugs dealen. In de auto vonden de agenten vijf gebruikerspakketjes met cocaïne. Hij verklaarde dat het voor eigen gebruik was.

Politie onderzoekt inbraak café

ACHTMAAL: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een café aan de
Achtmaalseweg. Aan de voorzijde werd een deur open gebroken. Er zijn twee speelautomaten open gebroken. Ook zijn er sigaretten gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-05-2010 13:00 | © Regio Midden en West Brabant |