Gemeente Leeuwarden

Down South Down South

Drive-in Cinema groot succes

Bron: gemeente Leeuwarden (19-05-2010)

In samenwerking met RGBfilm programmeert Down South een Drive-in-filmfestival in De Zuidlanden.

In de maanden mei en september worden er zeven filmavonden in de openlucht georganiseerd. Achter de school in Techum is hiervoor een drive-in bioscoop gebouwd. De première was een groot succes. Deze vond plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei. De hoofdfilm deze avond was 'Donnie Darko'.

Geweldige sfeer
Met ruim zestig auto's en een klein aantal fietsers, was de opkomst groot. Al voor de film begon was er een heel gezellige sfeer op het terrein. De bezoekers stonden met elkaar te praten en namen alvast een drankje voordat het donker genoeg was om de films te starten. Het filmgeluid kon men via de autoradio of via een koptelefoon ontvangen. Bij binnenkomst kreeg iedereen een menukaart en een vlaggetje. Zodra het vlaggetje op het dak van de auto werd gezet, kwam het rondlopende personeel de bestelling opnemen en brengen. Al met al een hele relaxte sfeer en bovendien een goede film om naar te kijken. Kortom, een geslaagd evenement met zeer tevreden bezoekers. De verwachting is dan ook dat de eerstvolgende films op donderdag 20 en donderdag 27 mei goed bezocht zullen worden.

Programmering
De hoofdfilm op 13 mei was Donnie Darko (+12 jr). Op 20 mei Let the right one in (+16 jr) en op 27 mei De Noorderlingen (+16 jr). De drive-in cinema gaat om 21.30 uur open. Kaartjes kunnen op de avond zelf worden gekocht aan de kassa. De kaartjes kosten EUR 10,- per auto en EUR 5,- p.p. voor fietsers/ wandelaars etc. De drive-in zal in september op 3, 10, 17 en de 24ste zijn. Meer informatie: www.tryaterdownsouth.nl.

Down South in De Zuidlanden
Cultuur, natuur en economie komen samen in een bijzonder samenwerkingsproject in De Zuidlanden. Om iedereen de gelegenheid te geven dit stukje Leeuwarden alvast te ontdekken worden er verschillende projecten rond 'Down South' gerealiseerd. Tryater, Buro Klei, De Zuidlanden en de gemeente Leeuwarden brengen in september de locatietheater-trilogie 'Op zoek thuis' in De Zuidlanden. Opwarmertjes voor de voorstelling zijn schatgraven, een educatieproject, een kunstroute, een maïsdoolhof en de drive-in Cinema. Hierbij wordt samengewerkt met verschillende organisaties waaronder RGBfilm en het Natuurmuseum Fryslân.