Provincie Overijssel



Nieuwe websites opwaardering N35

19 mei 2010

De provincie Overijssel wil samen met haar regionale partners de N35 gefaseerd opwaarderen naar een 2x2 stroomweg van 100 km/uur. Het uiteindelijke doel: de N35 van Zwolle naar Almelo in 35 minuten. De ontwikkelingen kun je volgen via een nieuwe website: overijssel.nl/n35.

De verkeersveiligheid en doorstroming van de Rijksweg N35 moet snel verbeteren. In de spits zijn automobilisten van Almelo naar Zwolle regelmatig anderhalf uur bezig over een route van ruim vijftig kilometer. Gemiddeld is dat 35 kilometer per uur. Dat kan niet, op zo'n belangrijke verbindingsas.

Belangrijk

In 2007 is uit onderzoek gebleken dat inwoners van Overijssel de opwaardering van de N35 erg belangrijk vinden. De N35 ontbreekt echter op de prioriteitenlijst van het Rijk, maar geeft ruimte voor initiatieven. Dat initiatief heeft de provincie Overijssel, samen met regionale partners genomen. De provincie is dus niet hoofdverantwoordelijk, maar kan de zaken wel versnellen door namens het Rijk verkenningen en planstudies uit te voeren. Zo is er bijvoorbeeld in het najaar van 2009 een verkenning opgeleverd voor het tracé Zwolle-Wijthmen en gaan we na de zomer beginnen met de verkenning voor Nijverdal - Wierden.

Nieuwe website

Op de nieuwe website kan de bezoeker per tracédeel informatie krijgen over de knelpunten, de oplossingen en de stand van zaken. Daarnaast kunnen geinteresseerden er terecht voor de meest gestelde vragen en antwoorden, de doelstellingen en het beleid rondom de N35. Ook geeft gedeputeerde Job Klaasen in een video zijn visie op de N35.