Gemeente Culemborg

Ontwikkeling tuincentrum

Tuincentrum van den Hurk wil moderniseren en uitbreiden...

Tuincentrum van den Hurk wil moderniseren en uitbreiden. Dat kan niet op de huidige locatie, Honddijk 11. De gemeente Culemborg is onder voorwaarden bereid mee te werken aan de plannen van Van den Hurk om het tuincentrum te verplaatsen naar de hoek Rijksstraatweg/N320. En om op het vrijgekomen terrein aan de Honddijk woningbouw te realiseren. Hiervoor sloten beide partijen begin 2009 een intentieovereenkomst.

Een projectgroep met vertegenwoordigers van de gemeente en Van den Hurk was het afgelopen jaar bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden. Daaruit bleek dat het volgende mogelijk is:

* nieuwbouw van het tuincentrum op de locatie aan de Rijksstraatweg
* herontwikkeling van de vrijkomende locatie aan de Honddijk voor woningbouw

Het college van B&W heeft het eindrapport voorlopig vastgesteld en besloten twee inspraakprocedures te houden. Een voor de plannen voor woningbouw op de locatie aan de Honddijk (stedenbouwkundig plan) en een voor de nieuwbouw van het tuincentrum op de hoek Rijksstraatweg/N320.

Inspraak
Het eindrapport ligt vanaf 19 mei vier weken voor iedereen ter inzage op het stadskantoor. Binnen die termijn kunt u zowel schriftelijk als mondeling reageren op de plannen. U kunt daarvoor contact opnemen met de heer Van der Schoot van de gemeente Culemborg (maandag tot en met donderdag, t. 477 700. Een eventuele schriftelijke reactie kunt u sturen aan:

College van burgemeester en wethouders
Postbus 136
4100 AC Culemborg

Informatiebijeenkomsten
Voor de locatie aan de Honddijk is een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. Het voorziet in de bouw van ongeveer 41 woningen. Het eindrapport en stedenbouwkundig plan worden toegelicht in een informatiebijeenkomst op donderdag 27 mei 2010 om 20.00 uur in het restaurant van tuincentrum Van den Hurk aan de Honddijk 11 te Culemborg.
Voor het nieuwe tuincentrum hoek Rijksstraatweg / N320 maakte Architectenbureau van der Zee een ontwerp. Het eindrapport en het ontwerp-bouwplan worden toegelicht in een informatiebijeenkomst op maandag 31 mei 2010 om 20.00 uur bij Lek en Linge, Multatulilaan 6 te Culemborg. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom bij (een van) beide bijeenkomsten.