Goodman breidt CPPIB-relatie uit met een fonds van AUD 400 miljoen in Australië om nieuw ontwikkelingsproduct te verwerven 19/05/2010 13:44

PR Newswire

HONG KONG, May 19, 2010 /PRNewswire/ --
Goodman Group (Goodman) en de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) hebben het genoegen te kunnen aankondigen dat zij hun samenwerking hebben uitgebreid met de oprichting van een nieuw fonds, het Goodman Australia Development Fund (GADF of het fonds).

De belangrijke punten in verband met GADF zijn:


- Een eerste toezegging van AUD 250 miljoen aandelenvermogen aan het fonds met een beoogde brutovermogenswaarde van ongeveer AUD 400 miljoen
- Het fonds zal worden opgericht op een 80/20-basis waarbij CPPIB de meerderheid van de aandelen in bezit zal hebben

- GADF zal worden opgericht en bevestigd met de aankoop van het project van Goodman's Kmart in Melbourne voor een totaalbedrag van AUD 66,3 miljoen

CEO Greg Goodman van de Goodman Group licht toe: "Dit is ons tweede fonds met CPPIB nadat we vorig jaar in augustus het succesvolle China Fund aankondigden. We zijn verheugd dat we dit belangrijke partnerschap verder kunnen uitbouwen. De mededeling van vandaag toont aan hoe sterk onze relaties zijn met globale beleggersgroepen zoals CPPIB en bewijst dat wij voortdurend in staat zijn om kapitaal van derden aan te trekken.

Het nieuwe fonds zal zich richten op het verwerven van een reeks kwalitatieve vooraf gecontracteerde ontwikkelingsmogelijkheden in Australië en - heel belangrijk - het waarborgt een financieringsplatform voor onze Australische ontwikkelingsactiviteiten voor de komende twee jaar."

De Senior Vice-President of Real Estate Investments van CPPIB, Graeme Eadie, zei: "Deze belegging biedt een uitstekende kans voor CPPIB om de Australische logistieke markt te betreden en een sterke portefeuille samen te stellen van kwalitatieve magazijnen waarvan we verwachten dat ze op lange termijn stabiele inkomsten zullen opleveren. We zijn blij ons partnerschap verder te kunnen uitbouwen en wij kijken alvast uit naar toekomstige investeringen aan de zijde van Goodman."

GADF zal zich verder kunnen ontwikkelen door de aankoop van het 76.000 m2 grote distributiecentrum dat momenteel voor Kmart wordt gebouwd in Melbourne. Het project dat in januari werd aangekondigd, zal door het fonds worden aangekocht.

Goodman zal voor het fonds voorzien in vermogensbeheer, ontwikkeling en vastgoeddiensten volgens voorwaarden die grotendeels overeenstemmen met de bestaande regelingen in onze huidige fondsenbeheerplatform.

GAIF (Goodman Australia Industrial Fund) zal nog steeds voorrang hebben bij het uitbrengen van een bod bij acquisities en ontwikkelingsmogelijkheden die de groep in overweging neemt. GADF krijgt als tweede de kans om een bod uit te brengen indien GAIF hun voorrangsrecht niet opneemt.

"Het recentste fonds van de groep met CPPIB is het eerste van een aantal initiatieven die worden meegedeeld in de halfjaarlijkse resultaten voor het kalenderjaar 2010, en passen in onze strategie om nieuw kapitaal van derden aan te wenden voor de ontwikkeling van de portfolio van de groep die AUD 10 miljard waard is," voegde Goodman toe.

De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Foreign Investment Review Board.

Neem voor meer informatie contact op
met Goodman:
Greg Goodman
Group Chief Executive Officer
Tel: +61-2-9230-7400

Over Goodman (ASX: GMG)
Ga naar: http://www.goodman.com

Over Canada Pension Plan Investment Board
Ga naar: http://www.cppib.ca

Greg Goodman, Group Chief Executive Officer, +61-2-9230-7400






-