Hernieuwde samenwerking BDO en Centrum van het Familiebedrijf

19/05/2010 14:00

BDO Holding BV

Hernieuwde samenwerking BDO en Centrum van het Familiebedrijf

Sponsorcontract met drie jaar verlengd

BDO Accountants en Adviseurs en het Centrum van het Familiebedrijf (CFB) tekenden vandaag het sponsorcontract dat hun bestaande samenwerking met nog eens drie jaar verlengt. Met de sponsoring van BDO kan het CFB haar kernactiviteit - het doen van praktijkgericht onderzoek naar ontwikkelingen die het familiebedrijf treffen - voortzetten.

Voor zowel het CFB als BDO is kennis vergroten een van de speerpunten van de samenwerking. Edwin den Boer, partner bij BDO Consultants en bestuurslid van het CFB: "BDO adviseert familiebedrijven al sinds de jaren '90 met gespecialiseerde adviseurs. Vanuit die praktijkervaring weten we dat deze ondernemingsvorm zeer specifieke vraagstukken en uitdagingen kent. Samen met het CFB kunnen we de kennis over de werking van familiebedrijven vergroten, en dat komt alle ondernemers in deze bedrijfstak ten goede."

BDO en het CFB gaan de komende jaren samenwerken op het gebied van onderzoek waarbij het thema Goed Bestuur een prominente plaats zal krijgen. Ook staat dit jaar de wedstrijd 'familiebedrijf van het jaar' op het programma en zullen er een aantal regionale bijeenkomsten worden georganiseerd.

Het Centrum van het Familiebedrijf

Het Centrum van het Familiebedrijf biedt een klankbord aan ondernemers en families die inzicht en praktische kennis zoeken over eigendoms- en managementvraagstukken van familiebedrijven, bijvoorbeeld de bedrijfsopvolging. Het initiatief tot de oprichting van een kenniscentrum voor familiebedrijven in Nederland is in 1997 genomen door een drietal organisaties die van oudsher te maken hebben met deze ondernemingsvorm: BDO Accountants & Adviseurs, ING Bank en de Universiteit van Tilburg. Met ingang van 1 januari 2010 heeft de Friesland bank het sponsorschap over genomen van de ING Bank.





http://www.bdo.nl




BDO Accountants & Adviseurs