Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 19-05-2010

Beschonken bestuurder aangehouden
.
ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag om 23.15 uur een 36-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de bestuurder op de Boulevard, toen hij met hoge snelheid de rotonde nam en Fatimalaan in reed. Hier werd hij staande gehouden. Uit een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 564 ug/l. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt twee mannen aan na aantreffen hennepkwekerij

HEERLE: De politie was dinsdagmiddag op een camping aan de Gareelweg om een boete te innen bij een bewoner. Bij het aanspreken van een van de bewoners van de camping bij zijn caravan roken de agenten een
henneplucht. Korte tijd later zagen de agenten een man uit een raam aan de achterzijde van de caravan klimmen. De man was in bezit van een sporttas. De politie hield de man staande. In de caravan werd een hennepdrogerij aangetroffen. Er is 12,4 kilo hennep aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen ter vernietiging.
De politie hield bij de caravan een 29-jarige man en een 26-jarige man uit Den Haag aan. Aan het einde van de dag werden de twee in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zes gewonden bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag gebeurde er op de Marconilaan-Noord een verkeersongeval, waarbij 6 mensen gewond raakten. Een 39-jarige inwoonster van Nieuw-Vossemeer reed over de Oude Moerstraatsebaan en wilde de Marconilaan-Noord op rijden. Vermoedelijk zag ze hierbij een voertuig, wat vanaf de Randweg aan kwam rijden, over het hoofd en reed de kruising op. Hierbij ontstond een aanrijding tussen het voertuig van de bestuurster en de auto van de 41-jarige inwoner van Bergen op Zoom. In de auto van de 39-jarige vrouw zaten nog vier andere inzittenden. De 32-jarige vrouw, 35-jarige man en een 3-jarig kindje uit Albanië en een 5-jarige jongetje uit Nieuw-Vossemeer raakten gewond. Ook de 60-jarige vrouw uit de auto van de andere betrokkene raakte gewond. Vijf van de gewonden zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis, de zesde gewonde is overgebracht naar
Roosendaal.
Getuigen verleenden ter plaatse direct na het ongeval eerste hulp aan de gewonden. De politie nam een verklaring op van de 39-jarige bestuurster.
De voertuigen zijn getakeld door een bergingsbedrijf. Het wegdek is na het wegslepen van de voertuigen gereinigd.

Integrale verkeerscontrole in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie hield dinsdag tussen 14.00 uur en 18.30 uur een integrale verkeerscontrole aan de Westrand. Hieraan namen onder andere agenten van het politieteam Mark & Dintel, de Vreemdelingendienst, deurwaarders, de Belastingdienst, de douane en het interventieteam deel.

De politie controleerde 220 voertuigen en deelde 11 bekeuringen uit, waarvan:
6 x niet dragen autogordel

1 x onjuiste verlichting aanhangwagen

1 x chauffeurspas van taxichauffeur niet zichtbaar aanwezig
1 x meter van taxi verlopen

1 x handheld bellen tijdens het besturen van een motorvoertuig
1 x kenteken niet leesbaar door trekhaak
Ook werd een openstaande bekeuring van 93,75 geïnd.

De Vreemdelingendienst controleerde 47 vreemdelingen. Hierbij was alles in orde.

De Belastingdienst scande met een ANPR-voertuig 3100 voertuigen. Bij 17 van deze voertuigeigenaren stond nog een belastingschuld open. In totaal ging het om een bedrag van 134.000,-. Er is een bedrag van 5176,- ter plaatse geïnd. Op 11 voertuigen is ter plaatse beslag gelegd. Ook waren er 2 geschorste voertuigen.

Voor tweede maal koper gestolen van bouwterrein

STEENBERGEN: De politie heeft woensdag aangifte opgenomen van een gedupeerde van diefstal. Voor de tweede maal in een week werd koper weggenomen vanaf een bouwterrein aan de Wouwsestraat. Er werden koperen bekabeling en koperen leidingen weggenomen. De laatste diefstal vond tussen dinsdag 16.30 uur en woensdag 07.15 uur plaats.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-05-2010 14:27 | © Regio Midden en West Brabant |