Universiteit van Tilburg

Persbericht 19 mei 2010

Platform opgericht voor stimulering invoering ePortfolio

In aanwezigheid van demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Marja van Bijsterveldt, is op 19 mei in Den Haag de oprichting van de Stichting ePortfolio Support (StePS) bekend gemaakt. Deze stichting wil de invoering stimuleren van het elektronisch portfolio. Het ePortfolio is een soort digitaal CV en een instrument waarmee gemakkelijk kan worden bijgehouden over welke talenten, ervaringscertificaten en diploma's een lerende/werkende beschikt.

Ton Wilthagen, hoogleraar Institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg en directeur van ReflecT, is mede initiatiefnemer van deze stichting die het gebruik van ePortfolio's wil stimuleren. Zowel in het mbo als in het hbo wordt er al gebruik gemaakt van een digitaal portfolio. Binnen de universiteiten is het portfolio in opkomst bij onder andere de lerarenopleidingen en opleidingen bij Geneeskunde.

Het ePortfolio maakt het voor werkgevers gemakkelijker om personeel te vinden. StePS hoopt de expertise rondom ePortfolio te bundelen voor bedrijven en de ontwikkeling van het gebruik van ePortfolio te bevorderen.