Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 19 mei

Alkmaar, 19-05-2010 o 14.15 uur

Aanhouding voor diefstal snorfiets

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 18 mei

Een 24-jarige man uit Schagerbrug is dinsdagavond rond 23.00 uur op de Zeeweg. Agenten zagen dat de man op een snorfiets reed zonder verlichting. Hij werd staande gehouden. Bij natrekken van het kenteken bleek dat het voertuig op 18 mei was ontvreemd. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor bedreiging

Wijdenes, dinsdag 18 mei

Een 38-jarige man uit Wijdenes is dinsdagavond rond 20.45 uur op de Zuiderdijk in Venhuizen. De man kreeg in de buurt van de woning van zijn ex-vrouw ruzie met haar. Hij was onder invloed en bedreigde haar met de dood. Vervolgens greep hij de vrouw bij haar keel. Zij kon zich los maken en vluchtte richting haar woning.

De man was op de fiets onderweg naar zijn verblijfadres toen hij werd aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld.

Twee fietsers gewond bij val

Warmenhuizen, dinsdag 18 mei

Een 61-jarige fietser uit Tuitjenhorn raakte dinsdagavond rond 20.30 uur gewond bij een ongeval op de Diepsmeerweg. Hij maakte onderdeel uit van een groep fietsers en kwam ten val doordat hij met zijn voorwiel tegen het achterwiel van zijn voorligger kwam. Hij viel en liep hierbij vermoedelijk gebroken ribben op. Ook een andere fietser kwam ten val en raakte gewond. Beiden werden met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Weg zonder te betalen

Alkmaar, woensdag 19 mei

Een 25-jarige man uit Beverwijk werd woensdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Achterdam. De man maakte gebruik van de diensten van één van de dames op de Achterdam en werd heel hardhandig. Hij legde geld neer, maar pakte dit vervolgens weer weg en wilde weggaan zonder te betalen. De vrouw schakelde de beveiliging in. Zij hielden de man vast en droegen hem over aan de politie.

Politie nog steeds op zoek naar getuigen moord op Beverwijker

Alkmaar, woensdag 19 mei

De politie is voor haar onderzoek nog steeds op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de moord op de 55-jarige Beverwijker. De man werd op vrijdag 30 april aangetroffen in het Robbenoordbos.

Er kwamen een kleine honderd meldingen van getuigen binnen bij het rechercheteam dat de zaak onderzoekt. Toch wil de politie graag getuigen spreken die zich nog niet gemeld hebben. Het gaat hierbij met name om getuigen die het slachtoffer op donderdag 29 en vrijdag 30 april nog hebben gezien.

Ook als u anderszins informatie heeft die van belang kan zijn voor het onderzoek wordt u verzocht contact op te nemen met politie Noord-Holland Noord op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachte brandstichting Hendsweel aangehouden

Hippolytushoef, dinsdag 18 mei

Een 55-jarige man uit Oosterhout is dinsdagmiddag rond 12.00 uur in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in een woning aan de Hendsweel in Hippolytushoef op dinsdag 11 mei. De woning brandde volledig uit.

De politie kreeg die dinsdag melding van een conflict in de woning. De bewoonster was naar een buurman toegegaan. Agenten waren hier met de vrouw in gesprek toen zij rook uit haar woning zagen komen. Het bleek dat haar vriend, waarmee zij eerder een conflict had, de gaskraan open had gezet en was vertrokken.

De brandweer kwam ter plaatse en sloeg de ramen van de woning in om een explosie te voorkomen. De woning brandde volledig uit. De omliggende woningen werden ontruimd. De politie deed onderzoek naar de verblijfplaats van de man en kon hem dinsdagmiddag 18 mei aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Aanrijding Pontweg

Den Hoorn, woensdag 19 mei

Een 17-jarige bromfietsster uit Den Burg raakte woensdagochtend rond 08.00 uur licht gewond bij een aanrijding op de Pontweg. Een 19-jarige automobiliste uit Den Burg keerde en reed daarbij de bromfietsster aan. Deze liep bij de aanrijding een gekneusde enkel op.

Bromfietscontrole

Grootebroek, woensdag 19 mei

Op de Wijzend werd woensdagochtend van 07.30 tot 10.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden elf bestuurders beboet omdat hun voertuig de maximum constructiesnelheid overschreed. Eén bromfiets haalde 82km/u op de rollertestbank. Verder waren er onder andere boetes voor het rijden zonder helm, twee voor rijden terwijl het kentekenbewijs is ingevorderd, gladde banden, een lekke uitlaat en het missen van een buitenspiegel.