Gemeente Smallingerland


Afscheid van twee wethouders

Drukke receptie in hal gemeentehuis.

Dinsdagmiddag puilde de hal van het gemeentehuis uit. Smallingerland nam op gepaste wijze afscheid van twee wethouders.

Jan Rozema (ChristenUnie) beheerde in de acht jaar van zijn wethouderschap onder meer de portefeuilles van Milieu, Sociale Zaken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Maatschappelijke opvang. Hij gaat nu met pensioen.
Cees Kuipers (PvdA) was sinds november 2004 wethouder van onder meer Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Onderwijs, Financiën, Jeugd- en Jongerenbeleid, Recreatie en Toerisme en wijk- en dorpscentra. Cees Kuipers blijft als gemeenteraadslid betrokken bij het bestuur van Smallingerland.

De afscheidsreceptie werd zeer druk bezocht. Burgemeester Bert Middel bedankte beide heren hartelijk voor hun inzet. Cees Kuipers is voor een 'man van de stenen' altijd zeer betrokken geweest bij mensen. Bert Middel vatte zijn persoon samen met een bondig 'Cees deugt'. Ook waren er lovende woorden over Jan Rozema, de enige wethouder van Smallingerland naar wie bij leven een woonwijk genoemd is, in de Namibische stad Gobabis.
Veel mensen kwamen de afscheidnemende wethouders persoonlijk de hand schudden. Muziek was er tijdens de receptie van de band French Connection.