Politie Brabant-Noord

Hennepkwekerijen ontmanteld

's-Hertogenbosch, 19-05-2010

Tijdens een gezamenlijke actie van politie, belastingdienst, sociale recherche en Enexis zijn woensdagochtend twee hennepkwekerijen ontmanteld.

In de Meidoornstraat trof de politie in de woning van een 44-jarige Bosschenaar op de eerste en de zolderverdieping totaal 235 hennepplanten en kweekapparatuur aan. De planten werden vernietig en de apparatuur in beslag genomen. De belastingdienst nam de auto van de verdachte mee in verband met een openstaande belastingschuld. Enexis nam de elektriciteitsmeter mee omdat de stroom voor de kwekerij werd gestolen.

In een woning aan de Albert Cuijpstraat werd de 47-jarige bewoonster opgepakt omdat daar op de eerste verdieping een plantage met 330 planten was ingericht. Ook hier werd de apparatuur meegenomen. Behalve de planten vond de politie nog ruim een halve kilo losse hennep. Ook werd bij een verdere huiszoeking bijna 100 gram wit poeder, vermoedelijk amfetamine, gevonden. Omdat de stroom buiten de meter om werd afgetapt, nam Enexis ook hier de meter mee. De sociale recherche doet verder onderzoek omdat de vrouw een uitkering krijgt. Daarbij loopt ze het risico uit haar huurwoning te worden gezet.

Allebei de verdachten zijn ingesloten ten behoeve van verder onderzoek en worden gehoord.