Politie Hollands Midden

Gouda - Politie houdt twee verdachten aan en lost hierbij waarschuwingsschoten

Gouda, 19-05-2010 o De politie heeft op woensdag 19 mei omstreeks 12.15 uur twee verdachten aangehouden aan de Graaf Florisweg. Hierbij heeft de politie twee waarschuwingsschoten gelost. Eén man, 19-jaar uit Gouda, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval in een woning aan de Voorofscheweg in Boskoop op maandag 17 mei.

De 24-jarige bewoner van het huis aan de Voorofscheweg was omstreeks 12.00 uur die dag op weg van Boskoop naar Gouda toen hij de auto herkende van de mannen die hem hadden overvallen in zijn woning. De man waarschuwde direct de politie, die ter plaatse kwam. Aan de Graaf Florisweg kreeg de verdachte auto een stopteken en vond een uitpraatprocedure plaats. Eén verdachte sprong de auto uit en ging ervandoor. Een motoragent zette direct de achtervolging in. De politie loste tijdens de achtervolging twee waarschuwingsschoten. De man werd kort hierna aangehouden. Bij de man werd later drugs aangetroffen. Hij is daarom ook aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet. De tweede verdachte, 19 jaar uit Zoetermeer werd bij de auto aangehouden. In de auto werden verdovende middelen en geld aangetroffen en daarom is ook deze verdachte aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak en de betrokkenheid van de verdachten bij de overval op de woning in Boskoop.