Gemeente Breda

Breda rondt groene golf Noordelijke Rondweg af

Deze week is het definitief ontwerp voor het tweede deel van het âdoorstromingsproject Noordelijke Rondwegâ vastgesteld. Dit project heeft tot doel de doorstroming van het autoverkeer te verbeteren. Dat moet leiden tot een vermindering van de uitstoot van uitlaatgassen, waardoor de luchtkwaliteit in Breda verbetert.

Wethouder Willems: âDe Noordelijke Rondweg is een belangrijke doorvoerroute voor Breda. Hier de doorstroming te verbeteren is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit, maar maakt ook de alternatieve routes door woonwijken minder aantrekkelijk. Dit zorgt dus ook voor een verbetering van de leefbaarheid in de omliggende woonwijken.â

In de eerste fase is al voor een groot gedeelte van de Noordelijke Rondweg een groene golf ingesteld, waarover veel positieve reacties bij de gemeente zijn binnengekomen. Nu wordt het laatste gedeelte aangepakt vanaf de Backer en Ruebweg tot en met de A-16, waarmee voor de gehele noordelijke rondweg een groene golf wordt ingesteld. De doorstroming is in de eerste fase ook verbeterd door vergroting van de opstelcapaciteit op diverse kruispunten. Hierdoor kunnen er meer autoâs gebruik maken van de groene golf.

Tegelijk met het uitbreiden van de groene golf vinden er werkzaamheden plaats op de kruising met de Doornboslaan en de toerit tot de A-16 richting Antwerpen. Op deze toerit wordt de capaciteit verhoogd door het verlengen van de rijstroken.

Breda, 19 mei 2010