Project Gemeente Westland


WestlandStek voor de heer Alders

Publicatiedatum: 19-05-2010

Burgemeester J. van der Tak van de gemeente Westland heeft op woensdag 19 mei 2010 de WestlandStek uitgereikt aan de heer C.A.E. Alders uit Wateringen. De heer Alders is vanaf de oprichting actief als vicevoorzitter/penningmeester van de Kringloopwinkel Wateringen/Kwintsheul.

Kringloopwinkel
De heer Alders was in 1993 een van de medeoprichters van de Kringloopwinkel Wateringen/Kwintsheul. Thans werkt deze organisatie met ca. 40 vrijwilligers. De Kringloopwinkel neemt goederen in en verkoopt deze door. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan diverse goede doelen en initiatieven. De WestlandStek wordt uitgereikt voorafgaand aan de jaarlijkse uitdeelavond waarop de opbrengst van de verkopen wordt uitgereikt aan de diverse organisaties.

De heer Alders ontvangt de WestlandStek ter gelegenheid van zijn afscheid op grond van zijn buitengewone verdiensten als initiatiefnemer en vicevoorzitter/penningmeester van de Kringloopwinkel. Daarnaast is hij actief in diverse functies voor de St. Jan de Doperparochie.

WestlandStek
De WestlandStek - een zilveren opsteker met oorkonde - is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch Kampioenschap.