CDA

CDA lanceert www.handenafvanstufi.nl
woensdag 19 mei 2010
Op woensdag 19 mei lanceerden CDJA-voorzitter Jeroen van Velzen, CDA-staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en CDA-Tweede Kamerlid Jan Jacob van Dijk de campagne âHanden af van de Stufiâ. Anders dan andere politieke partijen staat het CDA pal voor een goede toegankelijkheid van het hoger onderwijs. Op www.handenafvanstufi.nl kunnen mensen een petitie ondertekenen.
Â
Het CDA maakt in het verkiezingsprogramma een duidelijke keuze gemaakt voor het behoud van de basisbeurs. Dat is nodig om de brede toegankelijkheid van het hoger onderwijs te waarborgen, en de Nederlandse kenniseconomie te versterken. CDJA-voorzitter Jeroen van Velzen licht toe: âHet vervangen van de basisbeurs door een âsociaal leenstelselâ betekent voor studenten een enorme studieschuld. Ik begrijp niet wat er sociaal is aan het leenstelsel dat studenten en ouders hiermee opzadelt. Bizar dat D66, VVD, PvdA en GroenLinks hiervoor kiezen. Het CDA bewijst door hun standpunt nog steeds de jongerenpartij van Nederland te zijn.â
Â
Staatssecretaris Van Bijsterveldt: âHet CDA kiest er niet voor om jongeren in Nederland de rekening te presenteren door ze met een forse studieschuld de arbeidsmarkt op sturen. Juist nu we willen werken aan economisch herstel, hebben we alle talenten hard nodig. De basisbeurs is een belangrijk middel om jongeren in staat te stellen om te gaan studerenâ.
Â
Met de website www.handenafvanstufi.nl ondersteunen het CDA en het CDJA de actie van studenten en de LSVb voor het behoud van de studiefinanciering. Op de website kunnen studenten en ouders hun handtekening zetten onder een petitie voor het behoud van de basisbeurs.

Op de site geven bekende CDA-politici en economen argumenten voor het behoud van de studiefinanciering. Kamerlid Jan Jacob van Dijk: âHet behoud van de studiefinanciering is niet alleen belangrijk voor studenten, maar ook voor ouders met kinderen die in de toekomst gaan studeren. Zelfs met een modaal inkomen wordt het voor veel ouders te kostbaar om de kinderen te laten studeren. Via de website willen we uitleg geven wat de gevolgen zijn als de studiefinanciering wordt afgeschaft.â
Â
Naast de website zet het CDA een speciaal ontworpen FIAT 500 in. Deze auto zal de komende weken onderstrepen dat een keuze op het CDA een keuze is voor het behoud van de studiefinanciering. Ook aankomende vrijdag geeft het CDA massaal acte de présence bij de studentendemonstratie op het Museumplein.