Consumentenbond

19 mei 2010

Spotify start in Nederland

Op 18 mei is de Zweedse muziekdienst Spotify in Nederland van start gegaan. Spotify is een online dienst waarmee muziekliefhebbers kunnen luisteren naar muziek die gestreamd wordt vanaf de servers van Spotify. De Consumentenbond is een groot voorstander van dit soort innovatieve diensten met muziek en film.

Muziek_luisteren_koptelefoon Spotify geeft, met beperkingen, gratis toegang tot haar verzameling muziek. Wie meer wil luisteren moet een abonnement nemen. De vraag naar kwalitatief goede internetdiensten op dit gebied is groot maar het aanbod is nog steeds beperkt. In enkele andere Europese landen, waaronder Groot-Brittannië, is Spotify al een tijdje actief.

Downloadverbod

De muziek- en filmindustrie pleit voor een downloadverbod omdat het downloaden nieuwe betaalde muziek-en filmdiensten onmogelijk zou maken. De Consumentenbond vindt dat gratis downloaden van muziek voor eigen gebruik ook in de toekomst toegestaan moet blijven en voert actie tegen het downloadverbod. Het is goed om te zien dat Spotify zo'n verbod niet afwacht en nu al consumenten voor zich probeert te winnen