Politie Hollands Midden

Voorschoten - Politie treft hennepkwekerij aan

Voorschoten, 19-05-2010 o De politie heeft op woensdagochtend 19 mei een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Leidseweg. Via Meld Misdaad Anoniem had de politie een melding gekregen dat er mogelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was.

De politie ging die woensdag de woning binnen en trof inderdaad een hennepkwekerij aan. In totaal vond de politie 371 hennepplanten. De politie heeft de hennepkwekerij ontmanteld en de spullen in beslaggenomen.

De bewoner was op het moment van de ontmanteling niet thuis, maar de auto waar hij in reed was wel gezien. De politie keek buiten uit naar de auto en uiteindelijk werd de verdachte gezien op de Wassenaarseweg in Katwijk en hier om 12.45 uur aangehouden.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken. Vermoedt u de aanwezigheid van een hennepkwekerij in bijvoorbeeld een woning bij u in de buurt? Bel de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.