Groen!

Ook De Standaard is unamiem: âGroen! heeft de beste fractieâ

door Meyrem Almaci (federaal parlementslid) op 19 mei 2010 in "Algemeen"

Na het lovende rapport van De Morgen, presenteerde ook De Standaard haar rapport van Kamer en Senaat. En ook daarin halen we goede punten. Zo noemt de kwaliteitskrant Groen! zonder meer de beste fractie. Twee van onze federale parlementsleden werden zelf als beste nieuwkomers onthaald en âbewijzen dat je vastbijten in een dossier vruchten afwerptâ. Geslaagd met grote onderscheiding, dus.

Bijna twee weken geleden, op 6 mei, haalden we al een mooie score in het rapport van het Parlement van De Morgen. Zo omschreef De Morgen onze vierkoppige Kamerfractie als `klein maar bijzonder dapper. De fractie haalt met voorsprong het hoogste gemiddelde, en presteerde de voorbije vier jaar op een constant hoog niveau'. Verder kregen ook onze senatoren complimenten van de kwaliteitskrant.

Woensdag pakte ook De Standaard, de andere kwaliteitskrant, uit met haar rapport van Kamer en Senaat. En ook daarin behoren we tot de besten van de klas. Zo halen zowel Tinne Van der Straeten als Stefaan Van Hecke een topscore van 8/10 in de Kamer. Beide parlementsleden werden zelfs als beste nieuwkomers bestempeld. Ook over de hele fractie is De Standaard unaniem. In haar rapport van Kamer en Senaat is Groen! zonder meer `de beste fractie'.

Het rapport van de individuele parlementsleden bevat dan weer een mooie staalkaart van wat Groen! in Kamer en Senaat betekent. Over fractieleider Meyrem Almaci: `Heeft er in drie jaar voor gezorgd dat Groen! er staat als degelijke en niet te verwaarlozen fractie. Kritiek op regering wordt meestal meteen gekoppeld aan uitgewerkte alternatieven. Is ook niet bang van het spreekgestoelte, integendeel'.

Tinne Van der Straeten ontpopte zich volgens De Standaard dan weer `tot kwelduivel van minister Magnette. Koppelde kritiek op Magnette aan hapklare alternatieven'. Verder is ze `niet op haar mondje gevallen. Blaft ze Magnette af met `Wie bent u eigenlijk? Toch de minister van Energie? Doe dan iets!'. `Tinne praat ook met vriend en vijand en heeft zo een enorm netwerk opgebouwd rond energie. Ze steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit'.

Stefaan Van Hecke - de kennis van deze jurist heet onbetwist- `zorgde er eigenhandig voor dat er een commissie fiscale fraude kwam, die het bovendien eens raakte over een stevig pakket aanbevelingen'. En Wouter De Vriendt wordt `een van de belangrijkste oppositiestemmen inzake defensie', genoemd. `Heeft defensiekennis stevig uitgebouwd. Zorgde er mee voor dat de legervakbonden gehoord werden en dat er een Afghanistandebat kwam'.

Tenslotte zijn ook onze senatoren goed bezig. Over Freya Piryns: ``Werkte hard aan asiel en migratie. Trok enorm aan de kar rond de opsluiting van kinderen in asielcentra'. Over Geert Lambert: `Met bijna twintig jaar ervaring in de politiek moet je Lambert niet veel meer leren'. En Luckas Vander Taelen spreekt met zijn uitgesproken meningen een breed publiek, tot ver buiten de grenzen van Groen!'. Zo hoort u het (weer) eens van een ander...

Contact: Inge Jooris -
Deel Deel
Meyrem Almaci

Federaal Volksvertegenwoordiger
Facebook Netlog Youtube Twitter -Submit RSS