Ingezonden persbericht

Agenda theater Agora vanaf 30 mei 2010

Agora, zondag 30 mei 14.00 uur
Uniek spetterend avontuur van Alfred J. Kwak 6+

'Alfred Jodocus Kwak' is een unieke, eenmalige voorstelling ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van het Colombinehuis (Biddinghuizen). Dit huis ontvangt families met kinderen met wie het niet goed gaat. Zij kunnen daar op krachten komen. De bouw van dit huis was een initiatief van Herman van Veen, die ook het spetterende avontuur 'Eend grote terts' van Alfred Jodocus Kwak zal presenteren. Uitvoerenden zijn de jonge kleinkunstenaar Max Douw, de bekroonde acteur Boy Ooteman en de excellente danseres Gaëtane Bouchez. Ook het Alfred Jodocus Kwak Kinderkoor zal er zijn. Speciale gast bij deze voorstelling is de tekenaar van de populaire eend, Harald Siepermann. De baten van deze voorstelling komen ten goede aan het Colombinehuis.

In samenwerking met Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op organiseren wij om 11.30 uur een Alfred Jodocus Kwak Pancake Brunch bij Dubbel-Op. Kijk op onze website voor meer informatie over dit smakelijke arrangement.

Agora, woensdag 19 mei 20.15 uur
Hilarische toneelversie van televisiehit 'Allo 'Allo!

De wereldwijd populaire komedieserie 'Allo 'Allo! met alle geliefde karakters uit de televisieserie - Edith, Herr Flick en Helga - ziet u terug in deze hilarische toneelversie. Hoofdrolspeler Alfred van den Heuvel (bekend van de VARA-komedie 'Kinderen geen bezwaar' en cabaretgroep Purper) kruipt in de huid van kroegbaas René. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt is het voorbij met het rustige leven van René. Tot dan was zijn grootste zorg om zijn relatie met de serveersters geheim te houden voor zijn vrouw Edith. Nu zit hij als spion voor zowel het Franse verzet als voor de Duitsers wel heel erg tussen twee vuren. Als Hitler besluit in hoogsteigen persoon een bezoekje te brengen aan de kroeg van René, is de ellende niet meer te overzien. Kortom, een bizarre komedie waarin u alle karakters uit de geliefde televisieserie weer terug zult zien!zien op het toneel.

Agora, vrijdag 21 mei 20.15 uur
Sanne Wallis de Vries: superieur cabarettalent

Haar vier vorige voorstellingen waren steeds verrassend anders en ook in 'Kaka Passa' zoekt cabaretière Sanne Wallis de Vries de onbewandelde paden. Ze richt haar blik op de onontkoombaar aanstormende hype van het karaoke-dansen en ook op de valkuilen van het veertigerschap (ze is 38 en dus aanstaand ervaringsdeskundige). Ook staat de ondergang van de wereld en het overlijden van jonge mannelijke filmsterren centraal op de agenda. En natuurlijk de basale zaken van het leven, zoals de sanitaire omstandigheden van de mens. Iemand moet het doen, dus dan het liefst de oorspronkelijke, verrassende en grappige Sanne.

De pers: "Haar teksten zijn ongemeen scherp en verrassend maatschappijkritisch. Mimisch en vocaal is ze onovertroffen. IJzersterk typeert ze verschillende vrouwen uit oplopende leeftijdscategorieën. 'Kaka Passa' is een diepzinnige verhandeling over goed en kwaad, over leven en dood, over de grote vragen des levens. Tegelijkertijd is het een oergeestige conference rond de valkuilen van alledag. 'Kaka Passa' is een van de beste theaterprogramma's van het seizoen en Sanne Wallis de Vries is zonder twijfel de sterkste solocabaretier van dit moment" (Elsevier).

Agora, woensdag 26 mei 20.30 uur
Muzikaal cabaretduo 'De Berini's' is terug!

De Berini's zijn terug! Opgevoerd en wel! Het zijn De Berini's zoals u ze kent en tegelijkertijd zoals u ze nog nooit hebt gezien. Marjolein Meijers heeft in Bob Fosko een nieuwe partner gevonden om u een avond lol, muziek, diepgang, echtelijke ruzies en mooie verhalen te bezorgen. In 'Opgevoerd' gaan ze de straat op. De wereld is in snel tempo compleet doorgedraaid en alleen Annie en Bob houden het hoofd nog koel. Het is volgens hen tijd om de jaren zestig te laten herleven. Demonstreren met spandoeken dus, maar ze krijgen helaas weinig bijval: "Annie, 't is geen demonstratie als je maar met z'n tweeën bent!" Maar dan kent u De Berini's nog niet.

Agora, zaterdag 29 mei 20.15 uur
Cabaretier Javier Guzman opnieuw ijzersterk

Hij kwam, zag en overwon. Javier Guzman ontving twee jaar geleden de prestigieuze Neerlands Hoop voor het ijzersterke, alom bejubelde 'Delirium', waarin Guzman zichzelf meedogenloos fileerde. Ook in 'Por Dios' schuwt de ongrijpbare, talentvolle cabaretier geen enkel risico. 'Por Dios' is opnieuw een sterk, persoonlijk geëngageerd programma. Op bijna filosofische wijze legt hij een aantal dilemma's voor, terwijl hij daarnaast de zaal tot uitzinnige lachsalvo's weet te brengen. "Guzman verlicht onze pijn met humor," aldus dagblad Trouw.

De pers: "Hij gebruikt zijn eigen levensloop voor een onderhoudend verhaal over wat hij meemaakt, wat hem verbaast, ontroert en boos maakt. De hoge grapdichtheid camoufleert slechts ten dele zijn maatschappelijke engagement. Guzman denkt na over wat er om hem heen gebeurt. En dat zal het publiek weten ook. Gelukkig is het wel de lach die overheerst. De grappen komen aan, zijn goed getimed en er zit veel variatie in de onderwerpen. Kortom: 'Por Dios' staat garant voor een leuke avond!" (8Weekly)



Ingezonden persbericht