Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

12 mei 2010

Succesvolle serie Annie M.G. op dvd vanaf 19 mei

Zevendelige dramaserie nu verkrijgbaar in luxe 5dvd-box met vele extra's

Op 19 mei 2010, voorafgaand aan de geboortedag van Annie M.G. Schmidt, brengt Warner Home Video de dramaserie ANNIE M.G. in een exclusieve box uit op dvd. Naast alle afleveringen van de zevendelige serie bevat de box vele extra's, zoals een making of van iedere aflevering, het beroemde interview van Ischa Meijer met Annie M.G. Schmidt en de mogelijkheid alle 42 liedjes uit de serie apart te beluisteren. Annie M.G. is, met gemiddeld 700.000 kijkers, erg goed bekeken en geprezen door de pers.

De zevendelige dramaserie Annie M.G. is een liefdesepos over het leven van Annie M.G. Schmidt. De serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland, die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. Annie laat met haar geestige en relativerende werk een nieuwe wind waaien in het naoorlogse Nederland. Privé is Annie een zoekende, hartstochtelijke vrouw, die verliefd wordt op een getrouwde man. Jarenlang is ze zijn minnares en op latere leeftijd de moeder van zijn kind. Een vrouw die hunkert naar liefde en er alles voor over heeft haar man gelukkig te maken tot in zijn - zelfgeregisseerde - dood.

De dvd-box, een 5disc verpakking, bevat naast de zeven afleveringen ruim tweeënhalf uur aan extra's. Er zijn diverse deleted scenes te bekijken en iedere aflevering bevat een aparte making of. Ook het beroemde interview van Ischa Meijer met Annie M.G. Schmidt uit 1992 is terug te kijken. Daarnaast biedt de box de unieke mogelijkheid alle liedjes uit de serie apart te beluisteren.

Cast en makers
De cast bestaat uit ongeveer honderd acteurs, waaronder Annemarie Prins, Marlou Gorter en Sanne Vogel die Annie M.G. Schmidt spelen op verschillende leeftijden. Andere rollen worden vertolkt door Tom Jansen, Gijs Scholten van Aschat, Daan Schuurmans, Betty Schuurman, Theo Nijland, Terence Schreurs, Roeland Fernhout, Marcel Musters, Nelly Frijda, Jeroen Spitzenberger, Jeroen Willems en Wende Snijders.

De dvd-box wordt uitgegeven door Warner Home Video. De serie is geïnspireerd op de succesvolle biografie Anna, van Annejet van der Zijl. Het scenario is geschreven door Tamara Bos (o.a. Minoes, Het Paard van Sinterklaas) en Mieke de Jong (o.a. Oorlogswinter, Lepel). De regie is in handen van Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Nachtrit). Annie M.G. wordt geproduceerd door BosBros. Film-TV Productions in coproductie met NPS, VARA en EEN.

De pers over Annie M.G.:

NRC HANDELSBLAD - Hans Beerekamp
"In alle opzichten een triomf."

VOLKSKRANT - Jean-Pierre Geelen
"Een veelbelovende prachtserie"

GROENE AMSTERDAMMER - Walter van der Kooi
"Dit behoort tot het beste drama ooit in Nederland gemaakt - als het niet het allerbeste is."