Ingezonden persbericht

Technologie zorgt voor groei in de broadcast-sector

De netwerkoplossing van Colt biedt uitkomst voor grote broadcasters

Amsterdam, 19 mei 2010 ­ Gezien het feit dat er iedere minuut van de dag 24 uur aan videomateriaal naar YouTube wordt geüpload, groeit de behoefte van consumenten aan multimediacontent snel. Mediabedrijven zien zich geconfronteerd met de uitdaging om content te distribueren in meerdere formaten en via meerdere kanalen, zonder dat hun kosten stijgen. Om als broadcaster winstgevend te kunnen blijven, is het van groot belang dat zij al die verschillende formaten kunnen leveren en de stijgende productiekosten kunnen beheersen. De media-experts van Colt zijn dan ook van mening dat de keuze van het netwerk zal bepalen wie succesvol is.

Het delen van content ten behoeve van bewerking, postproductie (verwerking van beeldmateriaal) en uitzending is altijd duur en ingewikkeld geweest. Omdat de content nu voor meerdere doeleinden geschikt moet zijn, is het noodzakelijk dat dit verandert. Daarvoor is het belangrijk dat de behoefte aan videocontent inzichtelijk en voorspelbaar wordt gemaakt. Dit is echter niet eenvoudig: zo'n 5% van al het online dataverkeer bestaat uit zogeheten User-Generated Content (zoals YouTube-uploads).

In een ideale wereld kan een ontwikkelaar zijn content in ieder willekeurig formaat distribueren, dus voor televisie, online portals, gaming zones en andere veelgebruikte middelen. Eén van de nieuwe en krachtigste manieren om dit te doen, is via multi-cast ethernetservices. Een ethernetnetwerk is één van de meest eenvoudige netwerken die er zijn, afgezien van het snoer tussen een microfoon en een receiver, en is absoluut één van de meest kosteneffectieve.

Abu Shafquat, business developer voor de mediasector bij Colt: "Broadcasters krijgen langzaam maar zeker grip op de steeds ingewikkelder wordende mediaomgeving. Iedere dag weer worden ze geconfronteerd met de overgang naar niet-lineaire workflows, multi-platform en multi-format contentdistributie en de opkomst van HD- en 3D-services. Colt helpt ze deze uitdaging aan te gaan, door het voor hen mogelijk te maken om op een veilige, betrouwbare en kosteneffectieve manier optimale services te leveren aan hun eindklanten.

Het speciale mediateam van Colt heeft om deze reden kortgeleden dan ook een broadcast-netwerkoplossing gelanceerd, gebouwd op haar bestaande Ethernet netwerkechnologie. Dit faciliteert de integratie van productie-, distributie- en IT-netwerken in één beveiligde en betrouwbare service, beschikbaar in heel Europa. Deze oplossing heeft reeds geresulteerd in een samenwerking met een aantal grote Europese broadcasters en postproductiebedrijven, zoals Associated Press, MTV, France 24, TF1 en Canal+. Omdat Colt haar blik op de toekomst richt en zich wil vestigen als marktleidend information delivery platform voor de Europese broadcast-sector, blijft het mediateam van het bedrijf oplossingen ontwikkelen die zijn bedoeld voor alle takken binnen de mediasector.



Ingezonden persbericht