Ingezonden persbericht

Oslo, 19 mei 2010

Spannende eerste repetitie Sieneke

Sieneke heeft woensdagochtend voor de allereerste keer gerepeteerd op het podium in de Telenor Arena, ter voorbereiding op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Sieneke was zeer onder de indruk van het enorme decor en de locatie. "Het ziet er echt groots en fantastisch uit. Ik kan bijna niet geloven dat ik hier volgende week echt sta", aldus Sieneke.

Kleding en act

De eerste repetitie was nog in 'normale' kleding. Wel konden de aanwezigen kort zien wat Sieneke zal dragen tijdens de halve finale op donderdag 27 mei. Duidelijk werd dat het om een crèmekleurige outfit gaat.

Tijdens het optreden wordt Sieneke vergezeld door twee mimespelers en drie achtergrondzangeressen. Een regelrechte blikvanger is het speciaal gebouwde draaiorgel, voorzien van verrassende technische snufjes. De wereldberoemde draaiorgelpoppen worden 'live' uitgebeeld door de twee meegereisde mimespelers, waarmee het draaiorgel muzikaal en visueel tot leven wordt gebracht. Het optreden van Sieneke viel erg in de smaak bij de aanwezige fans en (inter)nationale pers.

Er volgen in aanloop naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival nog drie officiële repetities voor Sieneke.