Ingezonden persbericht

Utrecht, 19 mei 2010

PERSBERICHT

Bestuursvoorzitter MOgroep W&MD Ineke Smidt wordt wethouder Almere

Ineke Smidt, voorzitter van MOgroep Welzijn & Maatschappelijk Dienstverlening (W&MD) is door de PvdA-fractie voorgedragen als wethouder in de gemeente Almere. Om die reden heeft ze te kennen gegeven dat zij per direct haar voorzitterschap neerlegt.

Smidt is sinds 2003 als bestuurder in diverse functies verbonden aan de MOgroep. Zij was vice-voorzitter van MOgroep W&MD en werd eind 2006 verkozen tot voorzitter van het branchebestuur MOgroep W&MD. Ook maakte ze deel uit van het algemene bestuur van de MOgroep en bekleedde ook daar het voorzitterschap.

Haar inhoudelijke kennis van het brede terrein van Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, haar strategische directheid en haar vermogen tot snel schakelen en bruggen bouwen heeft de MOgroep zeer gewaardeerd en verder gebracht. Onder haar leiding heeft de branche een professionaliseringsslag gemaakt. Met meer aandacht voor de vraag vanuit de welzijnsmarkt en een sterker accent op het ondernemerschap en contractrelaties. Het zichtbaar maken van de opbrengsten, het belang en de effecten van welzijnswerk zijn onder haar voorzitterschap gestimuleerd. Ineke Smidt stopt ook als directeur van de Federatie Opvang en CoMensha.

Het voorzitterschap van MOgroep W&MD zal tijdelijk worden waargenomen door Johan Brongers, vice-voorzitter van MOgroep W&MD. Brongers is daarnaast directeur-bestuurder van welzijnsorganisatie Wel-Com in Stadskanaal, Veendam en Pekela.

MOgroep W&MD feliciteert Almere met deze voortvarende wethouder, en wenst Ineke Smidt veel succes in haar nieuwe functie.