Ingezonden persbericht

Telekom Austria lanceert nieuwe bericht- en samenwerkingsservices via Parallels Automation

Met Parallels Automation richt Telekom Austria zich op het MKB
met nieuwe Cloud Hosting Services

Apeldoorn - 19 mei 2010 - Parallels, toonaangevend leverancier op het gebied van Cloud Services, heeft bekend gemaakt dat Telekom Austria, een dochteronderneming van Mobilkom Austria, Parallels Automation heeft gelanceerd. Tot deze oplossing behoren Linux Shared Hosting, Windows Shared Hosting, business-class e-mail hosting en mobiele diensten.

De lancering van Parallels Automation helpt Mobilkom Austria de dalende marges in de mobiele sector tegen te gaan, nieuwe op Cloud gebaseerde managed hosting services te leveren aan het mkb en om hogere inkomsten te genereren. Parallels Automation is een platform voor cloud services dat Mobilkom Austria ondersteunt bij het handhaven van een IT-backbone voor zowel Mobilkom Austria als Telekom Austria zonder extra personeel.

"We hadden behoefte aan volledige Windows en Linux compatibiliteit en een product dat schaalbaar is binnen onze business", stelt Michael Wetzlmaier, product manager voor web hosting producten, Telekom Austria. "Parallels Automation is voor ons de perfecte oplossing en zorgt voor een naadloze en aangepaste integratie in onze bestaande OSS/BSS-systemen."

Mobilkom Austria werd geconfronteerd met toenemende concurrentie en krimpende marges en realiseerde zich dat de beste oplossing was om het huidige business model te transformeren van een geheel mobiele provider naar een bedrijf dat gerichte business IT-diensten levert, aangeboden via de Cloud. Parallels Automation biedt de snelheid en flexibiliteit die Mobilkom Austria nodig heeft om te profiteren van deze nieuwe markten.

"Het is geweldig om te zien dat Parallels Automation een partner helpt door rendabele Cloud Services aan te bieden aan haar klanten", zegt Sergeui Beloussov, CEO van Parallels. "De inspanning van Mobilkom Austria om haar technologisch portfolio te verbreden is een uitstekend voorbeeld van hoe een bedrijf op een intelligente en strategische manier uitbreidt."

Een andere reden van Mobilkom Austria om Parallels Automation te selecteren, is de integratie met de Application Packaging Standard (APS), die Mobilkom Austria in staat stelt om nieuwe Cloud Services snel te lanceren zodra deze beschikbaar zijn via derden (Independent Software Vendors).

"We hebben een Application Programming Interface (API) ontwikkeld voor onze business class e-mail en Parallels ontwikkelde de beheerkant van het systeem, om de integratie van de service in het bedieningspaneel mogelijk te maken", aldus Michael Wetzlmaier. "Dit is één van de redenen waarom we voor Parallels Automation hebben gekozen, omdat we wisten dat we dan in staat zouden zijn onze eigen systemen te integreren, die zowel intern als door onze externe klanten gebruikt worden."

Parallels Automation automatiseert de volledige levenscyclus van geïntegreerde activiteiten en business systeemautomatisering voor service providers - van service management en het bieden van customer selfservice tot datacenter beheer. Het vermindert de tijd die wordt besteed aan administratieve taken en onderhoud van het systeem, waardoor de organisatie zich kan focussen op groei en winst.

"Het lange termijnplan is om Parallels verder te integreren in de bedrijfsprocessen van Telekom Austria. Daarnaast is het de bedoeling dat Mobilkom Austria als bedrijf gaat groeien door nieuwe telecom divisies buiten Oostenrijk", aldus Wetzlmaier.

Over Parallels
Parallels is wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie- en automatiserings­software die het computergebruik optimaliseert voor consumenten, bedrijven en cloud service providers op alle belangrijke hardware, besturingssystemen en virtualisatieplatformen. Parallels - opgericht in 1999 - is een snelgroeiende onderneming met meer dan 700 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië.
Voor meer informatie: www.parallels.com.

About Telekom Austria
The Telekom Austria Group is the largest telecommunications company in Austria and is successfully positioned in international markets. The operating segments of the Telekom Austria Group are composed of fixed net and mobile communications.
The fixed net segment comprises all fixed net activities of the Telekom Austria Group in Austria. Its product portfolio covers voice telephony, data and IT solutions, Internet access and media, added-value services and wholesale.
The segment mobile communications bundles the mobile phone activities of the Telekom Austria Group. Besides mobilkom austria in Austria, the mobile communications companies of the Telekom Austria Group are Mobiltel in Bulgaria, Velcom in Belarus, Vipnet in Croatia, Si.mobil in Slovenia, Vip mobile in the Republic of Serbia, vip operator in the Republic of Macedonia and mobilkom liechtenstein in Liechtenstein.
More than 2.3 million fixed line customers and over 18.9 million mobile customers place their trust in products and services provided by the Telekom Austria Group.

The Telekom Austria Group has over 16,500 employees and achieved revenues of EUR 4.8 billion in 2009.



Ingezonden persbericht