Gemeente Rotterdam
2010 | 73

19 mei 2010

EMBARGO TOT DINSDAG

19 MEI 20.30 UUR

Wolfert van Borselenpenning voor Marco Rook (Rotterdam)

Woensdag 19 mei heeft de heer Marco Rook de Wolfert van Borselenpenning ontvangen uit handen van wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening). De heer Rook ontving de Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet voor de deelgemeente IJsselmonde. De onderscheiding werd uitgereikt ter gelegenheid van zijn aftreden als voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde.

De heer Rook is vanaf 1998 lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde. Daarmee is hij twaalf jaar dagelijks bestuurder, waarvan vijfenhalf jaar voorzitter van de deelgemeente geweest. De heer Rook heeft in deze drie termijnen veel betekend voor de ruimtelijke ordening in IJsselmonde. Hij heeft onder andere bestuurlijk leiding gegeven aan een aantal grote ruimtelijke ontwikkelingen en zich met veel gedrevenheid jarenlang sterk gemaakt voor de bewoners en de toekomst van IJsselmonde. Ook heeft de heer Rook de deelgemeente nadrukkelijk op de kaart gezet als een actieve en zelfstandige deelgemeente.

Wolfert van Borselenpenning

De Wolfert van Borselenpenning werd in 1967 ingesteld ter herinnering aan de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen (1250-1299). De penning is van zilver en vertoont aan de voorzijde de ruiterzegel van Wolfert van Borselen. Op de achterzijde staan persoonlijke woorden over de ontvanger ingegraveerd. De penning wordt gegeven aan personen die in een leidinggevende functie op meerdere terreinen activiteiten hebben ontplooid voor de Rotterdamse samenleving.



Gemeente Rotterdam