Gemeente Den Haag

Bijna 200 vlaggen in top in Internationale Zone Den Haag

Tweede VN-stad ter wereld heeft vlaggenparade

Sinds gisteren, 18 mei, heeft Den Haag, internationale stad van vrede en recht en tweede VN-stad ter wereld, een eigen permanente vlaggenparade van 200 vlaggen. Wethouder Frits Huffnagel hees 's middags samen met internationale studenten de vlag van de Verenigde Naties, de Haagse vlag en alle landenvlaggen van de 192 aangesloten VN landen.

Wethouder Frits Huffnagel (Internationale Zaken): "Met deze vlaggenparade maakt de gemeente Den Haag haar internationale status nog meer zichtbaar. Middenin het hart van de Internationale Zone van Den Haag is nu voor iedereen duidelijk dat Den Haag VN-stad is. Met diverse internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof, het Internationale Strafhof en het OPCW herbergt Den Haag bovendien de meeste internationale organisaties van Nederland."

De vlaggenparade staat in twee rijen op de middenberm van de Johan de Wittlaan in het hart van de Internationale Zone en loopt van het Rooseveltplantsoen tot hotel Bel Air. In de grond zijn lampen geplaatst die de vlaggen in het donker verlichten. Er is ruimte vrijgehouden voor nieuwe vlaggenstokken van landen die zich in de toekomst nog bij de VN aansluiten.

In de Internationale Zone heeft Den Haag ruimte gereserveerd voor huisvesting van internationale organisaties en voorzieningen als horeca en congresfaciliteiten. Het gebied moet voor gebruiker en bewoner een prettige en veilige omgeving bieden met internationale uitstraling.



Gemeente Den Haag