Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Eindhoven, 11 mei 2010

Stilleven van jonge ontwerpers
Autofficina

Een groep van jonge, vooraanstaande Nederlandse ontwerpers toont een bijzonder 'stilleven' bij Yksi Expo. De gezamenlijke presentatie van zes studio's draagt de naam Autofficina - a Dutch Still Life Composition. De naam refereert aan de vervallen autogarage in Milaan, waar deze opstelling te zien was tijdens de jaarlijkse designbeurs in april. Autofficina staat van 19 mei tot en met 31 juli in de ruimte van Yksi Expo in het Designhuis.

Een groep jonge, vooraanstaande Nederlandse ontwerpers creëerde een eigen 'stilleven' tijdens de recente designbeurs Salone del Mobile 2010 in Milaan, in een oude en vervallen voormalige autogarage (autofficina in het italiaans). In Yksi Expo in het Designhuis is een uitgekiende selectie van deze opstelling te zien. De samengebrachte objecten vormen een spannende dialoog, zowel tussen de producten onderling als tussen de samenwerkende ontwerpers. De kijker met zijn of haar vluchtige blik wordt uitgedaagd om even stil te staan en de compositie van het geheel en de delen op zich in te laten werken. De waarnemer wordt beloond.

Deelnemende ontwerpers zijn rENs (Renee Mennen & Stefanie van Keijsteren), ontwerplabel Vij5 (Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst), studio Vraay (Bas van Raay), Reinier de Jong Design, DeridderDesignstudio (Willem Deridder) en David Derksen.

Alle gepresenteerde objecten zijn in productie of gereed voor productie en kunnen uit het stilleven worden besteld. Meer informatie is te vinden op www.autofficina-expo.nl

De opening vindt plaats op donderdag 20 mei van 16.00 - 17.30 uur

Deze expositie is tot stand gekomen met bijdragen van Gemeente Eindhoven, Provincie Noord Brabant en Yksi Expo.


---