Raad van State


woensdag 19 mei 2010
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Tilburg van het bestemmingsplan "Noordwesttangent, gedeelte Dalem-Zuid - Vossenberg-West". De gemeente Tilburg wil de Noordwesttangent (Burgemeester Letschertweg) realiseren. Dit is een ongeveer 15 kilometer lange dubbelbaansweg (2x2 strooks) aan de noord- en westrand van de gemeente Tilburg. De weg vormt de verbinding tussen de A58 bij de afslag Gilze en de Midden-Brabantweg (N261) bij de aansluiting Tilburg-Noord. Samen met de A58 en de Burgemeester Bechtweg maakt de noordwestelijke tangent de ring rond Tilburg compleet. Het deel Dalem-Zuid - Vossenberg-West is het laatste deel van deze rondweg. Een deel van het plangebied ligt op het grondgebied van de gemeente Dongen. De gemeenteraad van Dongen stelt voor dat gedeelte zelf een bestemmingsplan vast. Een inwoner van Tilburg is het niet eens met de vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeente Tilburg. Hij is hiertegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van een definitieve uitspraak van de Raad van State, verzoekt hij de Raad van State om het besluit van de gemeente voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201000557/2)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken

10.45 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Tilburg van het bestemmingsplan "Noordoosttangent 2009 I en II". De gemeente wil van de Burgemeester Brechtweg, die ligt tussen de A65 en de A261, een dubbelbaansweg maken. Directe aanleiding voor de verdubbeling is het Tilburgse Verkeers- en Vervoerplan, waarin het compleet maken van het ringenstelsel om Tilburg heen is opgenomen. Dit stelsel dient om de verkeersbelasting in de stad te verminderen. De verdubbeling van de Burgemeester Brechtweg heeft als doel de doorstroming in de toekomst te waarborgen. Voor de verdubbeling zijn twee bestemmingsplannen opgesteld. Het plangebied van bestemmingsplan Noordoosttangent 2009 I betreft het deel vanaf de aansluiting op de A65 tot en met de kruising Nederlandweg. Het plangebied van het bestemmingsplan Noordoosttangent 2009 II betreft het deel na de kruising Nederlandweg tot aan de aansluiting op de A261/N261. Een inwoner van Berkel-Enschot is het niet eens met de vaststelling van het bestemmingsplan. Hij is hiertegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van een definitieve uitspraak van de Raad van State, verzoekt hij de Raad van State om het besluit van de gemeente voorlopig te schorsen. (zaaknummer 200909290/3)

11.30 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Hengelo van het bestemmingsplan "Gezondheidspark". Het plan heeft betrekking op het gebied ten westen van de stad. In Hengelo zijn er ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg, woningbouw, verstedelijking en ruimtelijke ordening die in het verleden hebben geleid tot het opstellen van een visie met betrekking tot de ontwikkeling van een Gezondheidspark. Om het Gezondheidspark mogelijk te maken, moet de gemeente het bestemmingsplan herzien. Het gebied kan worden verdeeld in een ontwikkelingsgebied waar de functies die behoren bij het Gezondheidspark hun beslag krijgen en een zogenoemd conserverend gebied dat een overwegend agrarisch karakter heeft en behoudt. De WoolderParkgroep is het niet eens met de vaststelling van het bestemmingsplan en is daartegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van een definitieve uitspraak verzoekt zij de Raad van State om het besluit van de gemeenteraad voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201002340/2)