Dura Vermeer

Rotterdam - 19 mei 2010

Eerste deel Drijvend Paviljoen aangekomen in Rijnhaven

Het pleineiland van het Drijvend Paviljoen is aangekomen in de Rotterdamse Rijnhaven. Met behulp van twee sleepboten werd het eerste deel van het Drijvend Paviljoen versleept van de Heijsehaven naar de Rijnhaven.

Bij aankomst in de Rijnhaven zijn ook de twee loopbruggen, die de kade met het Drijvend Paviljoen verbinden, geplaatst. Vrijdagochtend 21 mei wordt het koepeleiland, ter herkennen aan de drie geschakelde bollen, naar de Rijnhaven gesleept.

Het Drijvend Paviljoen zal in de Rijnhaven gedurende vijf jaar dienst doen als tentoonstelling- en expositieruimte. Na vijf jaar wordt het versleept naar een ander deel van Stadshavens.

Het paviljoen zal diverse technische vernieuwingen herbergen; zelfs de energie uit zonlicht en oppervlaktewater wordt gebruikt voor verwarming en koeling. Bovendien is het gebouw verdeeld in klimaatzones, waardoor ook de energie voor verwarming of koeling doelgericht kan worden ingezet. In het gebouw, naar een ontwerp van het ontwerpteam Deltasync/PublicDomain Architecten, kunnen zo'n 150 mensen tegelijk worden ontvangen.