ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

Barendrecht, 19 mei 2010

LICHTE OMZETSTIJGING EERSTE KWARTAAL; MARKT VERTOONT SIGNALEN VAN VOORZICHTIG HERSTEL

ICT Automatisering N.V. (ICT) maakt bekend dat de omzet over de eerste drie maanden van 2010 23 miljoen bedroeg, een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De autonome omzetstijging was circa 1%. De operationele marge bedroeg circa 5% ten opzichte van circa 3% in het eerste kwartaal van 2009. Zowel de Nederlandse als de Duitse activiteiten droegen bij aan het positieve bedrijfsresultaat.

Na een moeilijke start in het eerste kwartaal is er sinds medio maart sprake van een lichte verbetering van de markt. ICT verwacht dat deze verbetering zich zal voortzetten in het tweede kwartaal. De omzet over het tweede kwartaal zal naar verwachting echter lager uitvallen dan de omzet in het eerste kwartaal gezien het lagere aantal werkbare dagen in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal. Dit is een gebruikelijk seizoenspatroon voor ICT.

Gemiddeld bleven de tarieven in het eerste kwartaal op hetzelfde niveau als eind 2009. De integratie van ICT Embedded en ICT Solutions ligt op schema en is grotendeels afgerond.

Of het marktherstel door zal zetten in de rest van het jaar is nog onduidelijk. ICT kan om die reden dan ook geen uitspraak doen over de omzet- en resultaatverwachting voor 2010.

/ / / / / / / /
Profiel ICT
De activiteiten van de ICT Groep zijn onderverdeeld in de divisies Nederland en Duitsland. In Nederland, waar de Groep actief is onder de naam HUMIQ B.V., is zij één van de leidende spelers op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. Tevens richt HUMIQ zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. Daarnaast biedt de Groep, via een participatie in Improve, diensten aan met toegevoegde waarde op het gebied van testen. In Duitsland, waar de Groep actief is onder de naam ICT Software Engineering GmbH, richt zij zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedd ed software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. Projecten worden in huis, bij het eigen Development Center in Polen en op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd.