Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Carlo Spada nieuwe vestigingsdirecteur Profict Oost

Loenen, 19 mei 2010 - Profict, specialist in het ontwikkelen en beheren van bedrijfskritische informatiesystemen, heeft Carlo Spada (39) aangesteld als nieuwe directeur van haar vestiging Profict Oost.

De van oorsprong uit Italië afkomstige Carlo Spada heeft reeds een rijke carrière opgebouwd in de IT. De afgelopen vijftien jaar was hij Manager ICT, onder meer bij Packard Bell, NEC Computers International, Iddink, en Monuta Holding.

De aanstelling van Spada is een logisch voortvloeisel van de groei die Profict de laatste jaren heeft doorgemaakt. De huidige directeur van de vestiging Oost en tevens oprichter en eigenaar van Profict, Gert Oortgiesen, krijgt met de aanstelling van Spada de handen vrij om zich te richten op de verdere ontwikkeling van de PTZ-groep, waarvan Profict deel uitmaakt. De PTZ-groep bestaat naast Profict uit de bedrijven Trivento (applicatie- en databasebeheer) en ZX Factory (infrastructuurbeheer en hosting). Spada zal de dagelijkse leiding van de vestiging van Profict in Loenen op zich nemen. Daarnaast zal hij zich nadrukkelijk bezig houden met de langetermijndoelstellingen en strategie van Profict.

Spada: 'Doordat Profict zo hard gegroeid is, kan het noodzakelijk zijn om bedrijfsprocessen op een net iets andere manier in te richten om de professionaliteit naar je klanten en naar je medewerkers op hetzelfde niveau te houden. Met mijn ervaring opgedaan bij meerdere organisaties en door het feit dat ik als nieuwkomer met een frisse blik naar het bedrijf kijk, denk ik dat ik hierin een waardevolle bijdrage kan leveren. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat de zaken behouden blijven die Profict zo sterk maken, zoals klant- en oplossingsgericht denken, hoge kwaliteit en doen wat je belooft.

De komende jaren wil Profict het aantal klanten gestaag uitbreiden en een verdubbeling van de huidige omzet realiseren. Spada hierover: 'Ik heb altijd gewerkt aan de klantzijde, terwijl ik nu aan de andere kant van de tafel zit, op de stoel van de IT-dienstverlener. Het vergt een andere instelling, maar het biedt in mijn overtuiging vooral kansen. Elke deal begint toch met een klik, begrip en het spreken van elkaars taal.

Spada voelt zich al helemaal thuis bij Profict: 'Wat mij vooral opvalt, is dat de mensen van Profict echt in oplossingen denken. Iedereen streeft ernaar om de behoeften van klanten om te zetten in concrete oplossingen en systemen die een meerwaarde voor de klant opleveren. Juist deze instelling in combinatie met de hoogwaardige dienstverlening van Profict sterkt mij in de overtuiging dat er een enorm potentieel is om ook de komende jaren een mooie groeicurve te realiseren met behoud van kwaliteit.'

Over Profict

Profict is een IT-projectorganisatie met een focus op het Java Enterprise platform en JBoss en Oracle als belangrijkste technologiepartners. Profict maakt samen met Caerleon deel uit van de PTZ-Groep die oplossingen levert op het gebied van IT architectuur, maatwerkontwikkeling, applicatieonderhoud en -beheer, infrastructuur en hosting. Dankzij een projectmatige aanpak, expertise, en passie worden krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen gerealiseerd.

Klanten waaronder NUON, Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN, ANWB en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en efficiënte oplossingen te realiseren. Profict is gevestigd in Kasteel ter Horst in Loenen en de Bussumse Watertoren. Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl.

De foto is in groot formaat beschikbaar.