Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics en IBM bieden bedrijven tools om slimmer te werken

Plantronics biedt nieuwe functionaliteit voor IBM Unified Communication en Collaboration (UC2) oplossingen

Hoofddorp, 19 mei 2010 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) kondigt vandaag nieuwe audiofuncties en -tools aan voor de huidige IBM Lotus® Sametime® en Sametime Unified Telephony (SUT) producten waarmee werknemers bereikbaar blijven en productiever zijn - zelfs onderweg. De Plantronics Sametime Plug-In is nieuwe software die intelligent call control biedt tussen de Unified Communications-portfolio van Plantronics en IBM Sametime. Deze software biedt gebruikers uitzonderlijke online vergader- en telefonie-ervaringen met verbeterde geluidskwaliteit.

Epilio gebruikt Lotus Sametime om de effectiviteit van zijn virtuele werknemers te vergroten door het integreren van spraak-, data- en videocommunicatie via de pc. 'Wij zijn een organisatie zonder fysieke kantoorlocatie. Hierdoor zijn we in grote mate afhankelijk van onze Unified Communications-infrastructuur om te voldoen aan het hoogste niveau van expertise en reactiesnelheid die klanten verwachten. Met de nieuwe software van Plantronics ondervonden we direct productiviteitsverbetering,' aldus Carl Tyler, directeur bij Epilio. 'Onze pc's zijn getransformeerd naar een echt audioplatform en werknemers kunnen snel schakelen van pc-gebaseerde VoIP-gesprekken naar klantentelefoongesprekken zonder dat daarbij iets verloren gaat.'

De Plantronics Sametime Plug-In stelt gebruikers in staat onderweg spraak- en videogesprekken te voeren en deel te nemen aan een webconferentie. Hierdoor kunnen ze werken op de manier die ze graag willen. De nieuwe Plug-In biedt geïntegreerde audio- en videofunctionaliteiten zoals het op afstand kunnen aannemen en beëindigen van gesprekken, en het aanpassen van het volume. Gebruikers profiteren zodoende van handsfree mobiliteit. De functionaliteit zit in Plantronics' draadloze producten, waaronder de Voyager PRO UC en het Savi Office systeem. Gebruikers kunnen zodoende met een simpele druk op de knop wisselen tussen verschillende apparaten, waaronder de softphone, bureautelefoon en de mobiele telefoon.

De Plantronics endpoint audioproducten zijn getest en hebben de interoperabiliteittesten van het IBM SUT Testing Center doorstaan, waarmee interoperabiliteit tussen software en hardware verzekerd is.

'IBM en Plantronics hebben nauw samengewerkt om een rijkere gebruikerservaring te bieden die Plantronics' volledige portfolio ondersteunt met Sametime's extensieve UC-mogelijkheden,' aldus Bruce Morse, vice president, Unified Communication en IBM Lotus bij IBM. 'Het resultaat is een UC-oplossing met verbeterde gebruikerervaring die zeer gemakkelijk in te zetten is en die de klantadoptie van UC verbetert.'

'Plantronics streeft ernaar IBM-klanten te verzekeren dat ze de volledige waarde van hun investering in Sametime terugzien,' licht Jeffrey Siegel toe, vice president van Business Development bij Plantronics. 'We doen dat door middel van intelligente audioapparaten die een uitstekende ervaring tijdens vergaderingen of gesprekken bieden evenals comfort door ongeëvenaarde geluidskwaliteit. De flexibiliteit dankzij de draadloze verbinding met Sametime en het kunnen beheren van alle audiofuncties via een enkel Plantronics-apparaat verbetert de ervaring, en de waarde, enorm.'

IBM Sametime-klanten kunnen de software vandaag downloaden via www.plantronics.com/ibmuc. Kijk voor meer informatie op: http://ucblog.plantronics.com/?WT.mc_id=2414.

Plantronics - De Stem van Unified Communications
Plantronics biedt een van meest complete portfolio's van bedrade en draadloze producten voor Unified Communications. De oplossingen van Plantronics worden op brede schaal gewaardeerd en erkend dankzij hun geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en comfort. De audio-oplossingen helpen bedrijven de voordelen van IP-communicatie door de hele onderneming uit te breiden en betere communicatie en efficiëntie te bevorderen, ongeacht waar iemand werkt. Kijk voor meer informatie over Plantronics' UC-ready producten op: http://www.plantronics.com/uc.

Over Plantronics
Plantronics is wereldleider in persoonlijke audiocommunicatie voor professionals en consumenten: van Unified Communication-oplossingen tot bluetooth-headsets. Dankzij bijna 50 jaar ervaring in innovatie en klantgerichtheid biedt Plantronics ongeëvenaarde audio-ervaring en kwaliteit. Plantronics wordt gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 en is de eerste keuze voor luchtverkeersleiding, alarmnummers en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.

Plantronics, Savi, Sound Innovation, and The Voice of Unified Communications are trademarks or registered trademarks of Plantronics, Inc. IBM, Lotus, Sametime and Sametime Unified Telephony are trademarks of International Business Machines Corporation in the United States, other countries or both. The Bluetooth trademark is owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of the mark by Plantronics, Inc. is under license. All other trademarks are the property of the respective owners.