Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

ICT~Kwartaalmonitor van ICT~Office wijst uit: Nederlandse ICT-markt nog niet volledig hersteld

Woerden, 19 mei 2010

De ICT-sector herstelt langzaam van het economisch gezien zware jaar 2009. De omzet van ICT-bedrijven nam in het eerste kwartaal van 2010 nog licht af in vergelijking met het eerste kwartaal van 2009.

Wel was de omzetdaling minder sterk dan in het vierde kwartaal van vorig jaar. De werkgelegenheid daalde in het eerste kwartaal van 2010 zeer gering. Een en ander blijkt uit de zojuist verschenen ICT~Kwartaalmonitor van brancheorganisatie ICT~Office.

Het thema van deze ICT~Kwartaalmonitor is 'internationale handel'. Met dit thema wordt een blik geworpen op de cijfers van de ICT-handel. Op de internationale markt is de Nederlandse ICT-branche zeer actief. Zo ligt de exportwaarde van in Nederland geproduceerde software op 1,7 miljard euro. Een goed inzicht van alle internationale activiteiten is er echter nog niet. ICT~Office pleit daarom voor het beter inzichtelijk maken van de internationale ICT-handelsstromen van Nederland en hoopt in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Ministerie van Economische Zaken meer transparantie te verwerven op dit gebied.

De ICT~Kwartaalmonitor geeft elke drie maanden een beeld van de marktontwikkelingen in de ICT-branche. De meting en analyse worden uitgevoerd door onderzoeksbureau Heliview Research. De belangrijkste basis van de analyse wordt gevormd door de ondervraging van een panel bestaande uit met name Chief Financial Officers van ongeveer 100 lidbedrijven van ICT~Office. Daarnaast geeft dit panel ieder kwartaal zijn visie op een actueel thema.

Klik hier voor de ICT~Kwartaalmonitor - april 2010 en nadere toelichting op deze publicatie

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ¤ 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

----------

Noot voor redacties


Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht