Ingezonden persbericht


BLSF EN BOM GAAN INTENSIEVE SAMENWERKING AAN

Het Brabant Life Sciences Seed Fonds (BLSF) is een initiatief van het WesterToren Innovation Centre (WTIc), een private incubator in 's-Hertogenbosch. Partners van het Fonds zijn de Bossche InvesteringsMaatschappij (BIM), Biox Biosciences, de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM), Rabobank 's-Hertogenbosch e.o. en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO).

Het Fonds is een intensieve samenwerking aangegaan met het Spin Off Fonds van de Provincie Noord Brabant dat beheerd wordt door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Doel van deze samenwerking is om via co-financiering de Life Sciences Sector verder te stimuleren.

Het Brabant Life Sciences Seed Fonds richt zich op startende bedrijven die werken vanuit biologische & biochemische processen op de grensvlakken Agro, Food & Health, ook wel genaamd:

"groene Life Sciences" is de toepassing van biotechnologie in landbouw & voedselproductie;

"rode Life Sciences" is de toepassing van biotechnologie in de gezondheidszorg (medicijn

ontwikkeling & diagnostiek);

"witte Life Sciences" is de toepassing van biotechnologie in industriële productie.

Het fondsmanagement heeft een ruime ervaring in het opzetten, financieren en begeleiden van startende bedrijven in de Life Sciences en wordt gevormd door Jan van der Hoeven, Miranda Janssen en Wim Jongen. Het BLSF heeft een budget van 8 miljoen euro en een looptijd van tien jaar. Het Spin Off Fonds heeft een budget van 4 miljoen euro. Gezocht worden vooral bedrijven in een vroege fase van ontwikkeling die net hun 'proof of principle' hebben afgeleverd (zie website: www.blsf.nl).

In deze tijd is het belangrijk dat de regionale economie nieuwe impulsen krijgt en de partners, waaronder de Provincie Noord Brabant en BOM, vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage leveren aan het creëren van nieuwe werkgelegenheid en een innovatief ondernemersklimaat.




Ingezonden persbericht