Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 19-05-2010

EENVANDAAG GAAT SAMENWERKEN MET ZAKENSITE Z24.NL

Actualiteitenrubriek EENVANDAAG en de online zakenkrant Z24.nl gaan inhoudelijk samenwerken. De journalistieke organisaties maken gebruik van elkaars sterke punten, linken online en ontwikkelen innovatieve producties. De gedachte achter de samenwerking is dat Z24 inhoudelijk een sterke inhoudelijke aanvulling kan leveren op de financieel-economische berichtgeving in EENVANDAAG, de veelbekeken actualiteitenrubriek kan een bijdrage leveren aan het voor een breder publiek toegankelijk maken van financieel economisch nieuws, achtergronden en dossiers die op Z24 te vinden zijn.

Het eerste gezamenlijke project is de 'Watstemtjeportemonnee-wijzer', die vandaag wordt gelanceerd. Met de online applicatie 'watstemtjeportemonnee?' kunnen kiezers op een eenvoudige manier inzicht krijgen in de financiële paragrafen van de verkziezingsprogramma's. Door een eenvoudige vragenlijst in te vullen kom je er achter welke politieke partij volgens de verkiezingsprogramma's het meest vriendelijk is voor je portemonnee. Met de uitslag in de hand kun je daarna een overzicht krijgen van de standpunten van de verschillende partijen op de dossiers die voor jou van belang zijn.

"Economisch nieuws is voor iedereen belangrijk geworden," zegt EENVANDAAG-hoofdredacteur Jan Kriek. "Met de inhoudelijke kennis van Z24.nl kunnen we onze kijkers nu nog beter informeren over alles wat met economie en geld te maken heeft."

Arend van den Berg, hoofdredacteur van Z24.nl: "Televisie is een vak apart. EenVandaag beheerst dat vak als geen ander. Hun enorme impact sluit prachtig aan bij onze nieuws en achtergronden op internet."

Meer informatie op www.eenvandaag.nl en www.z24.nl