Haven Amsterdam

World Expo Dinner Shanghai

27 mei 2010
Dit jaar vindt de World Expo in Shanghai plaats. De Expo heeft als thema "Better City, Better Life" en wordt van 1 mei t/m 31 oktober op grootse wijze gehouden. Op 19 mei organiseerde Haven Amsterdam in het Nederlandse paviljoen het Amsterdam VIP dinner.

Ruim 100 belangrijke relaties woonden het diner bij in aanwezigheid van de Nederlandse Consul Generaal in Shanghai.

Tijdens het diner werden de, door Haven Amsterdam in het leven geroepen, "Amsterdam Tulip Awards" uitgereikt. Acht verschillende bedrijven en personen die van grote betekenis zijn voor de Amsterdamse haven ontvingen deze award. Een van de winnaars was carcarrier Hoëgh die al 30 jaar klant is van Haven Amsterdam en Amsterdam als automotive port op de kaart heeft gezet. Andere winnaars waren o.a. Huawei Technologies, Midea en Metro Group Buying.

Directeur Haven Amsterdam Dertje Meijer bedankte tijdens haar speech Sales Director Asia Pacific Gert-Jan Nieuwenhuizen voor het opzetten & runnen van het Amsterdam kantoor in Shanghai en kondigde zijn opvolger Stella Shao aan. Zij zal de functie gaan bekleden van Chief Representative van het Port of Amsterdam Shanghai Representative Office. In de afgelopen jaren was Stella Shao reeds werkzaam als projectmanager op het kantoor. Gert-Jan Nieuwenhuizen blijft verantwoordelijk voor de regio Azië inclusief de aansturing van het kantoor vanuit Amsterdam.

Bijzonder was de aanwezigheid van voormalig Haven Amsterdam directeur Hans Gerson. Tijdens de Expo was het zijn laatste werkdag als vice-wethouder van de Amsterdamse haven. De cirkel was weer rond!

V.l.n.r. Dertje Meijer, Stella Shao en Gert-Jan Nieuwenhuizen