Iedere lezer van Le Figaro krijgt eigen mobiel kanaal


MEiTV levert nieuw mobiel uitgeefplatform op aan Le Figaro

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20100519 -- MEiTV heeft vandaag het nieuwe mobiele IT-platform aan Le Figaro opgeleverd. Hiermee gaat Le Figaro een innovatieve mobiele dienst introduceren die iedere consument alleen relevante content en advertenties biedt en die gebruikt wordt om parallel aan printmedia additionele content op te vragen. Er kunnen complete uitgaven op de mobiele telefoon gedownload worden en er kan gereageerd worden op redactionele onderwerpen en advertenties.

Le Figaro gaat als één van de grootste uitgevers van Frankrijk vanaf september iedere consument een eigen mobiel mediakanaal aanbieden, waarin als toevoeging op bestaande printmedia (Le Figaro, Le Figaro Magazine en Madame Figaro) redactionele content bekeken kan worden in de vorm van tekst, fotorapportages, videofragmenten en audio. Op basis van criteria zoals locatie, profiel en gedrag wordt per consument bepaald welke content en advertenties worden getoond. Bovendien kan men direct reageren op informatieverzoeken, sampling acties of aanbiedingen.

Gilles Fleury, CIO van Société du Figaro, stelt: "Enerzijds beschikt Le Figaro steeds sneller over meer hoogwaardige content. Anderzijds willen consumenten meer zelf bepalen wanneer men aan welk soort content behoefte heeft. Consumenten staan open voor reclameboodschappen mits ze relevant zijn. Daarom hebben wij besloten iedere consument een specifieke persoonlijke uitgave aan te bieden op de mobiele telefoon. Men krijgt de mogelijkheid zich op de mobiele telefoon verder te verdiepen in redactionele onderwerpen. Bovendien wordt het serviceniveau sterk verhoogd doordat men kan reageren op redactionele onderwerpen en reclame. Zo ontstaat er een dialoog tussen consument en uitgever en tussen consument en adverteerders. Op basis hiervan ontstaat inzicht, vindt verdere profielopbouw plaats en zijn nieuwe verdienmodellen mogelijk. Wij kozen voor samenwerking met MEiTV, omdat zij hier concreet ervaring mee hebben. Als enige bieden zij een passend mobiel uitgeefplatform dat op iedere mobiele telefoon werkt. Bovendien zijn ze tevens in Frankrijk gevestigd.".

"We zijn trots op het vertrouwen dat Le Figaro in ons stelt. Onze toegevoegde waarde binnen dit project zit naast de turn-key levering van het IT-platform, i-Tool 2.0 genaamd, tevens in de actieve inbreng van onze kennis van en ervaring met media en uitgeverij. Hierdoor kan Le Figaro naar zowel consumenten als adverteerders haar koppositie behouden. Een mooie doelstelling om onze meerjarige samenwerking mee af te trappen", aldus Thijs Bijleveld, directeur van MEiTV.


Over Société du Figaro SA
Société du Figaro is een van de oudste en grootste uitgevers in Frankrijk. Het dagblad Le Figaro is in 1826 opgericht en is op dit moment Frankrijk's oudste nog immer uitgegeven krant met een dagelijkse oplage ruim 2 miljoen exemplaren. Tevens exploiteert de groep leidende magazines zoals Le Figaro Magazine en het zeer populaire Madame Figaro - het laatste magazine wordt tevens uitgegeven in Japan, Taiwan, China en Korea. Daarnaast geeft Société du Figaro een aantal gespecialiseerde titels uit zoals Le Figaro Patrimoine, Le Figaro Etudiant, L'indicateur Bertrand en Figaroscope.

Société du Figaro is gevestigd in Parijs en behoort tot Socpresse. Meer informatie: www.lefigaro.fr.

Over MEiTV Holding BV
MEiTV heeft onder de naam i-Tool 2.0 een interactief IT-platform ontwikkeld dat opdrachtgevers (media en overheid) in staat stelt content zoals tekst, foto, video en audio op basis van specifieke gebruikersprofielen naar mobiele telefoongebruikers te verspreiden. Daarnaast verzorgt i-Tool 2.0 alle response-afhandeling zoals verzending van e-mail, SMS, mobile tickets en vouchers en sampling.

i-Tool 2.0 bestaat uit een complexe backoffice applicatie enerzijds en telefoon specifieke applicaties en browser oplossingen anderzijds. MEiTV kan zowel publieke regionale omroepen als landelijke en internationale media-exploitanten tot haar klanten rekenen. MEiTV is in 2006 opgericht en is gevestigd in Capelle aan den IJssel en Parijs. Meer informatie: www.me-itv.com.