Het meest toonaangevende bedrijf in Portugal op het gebied van zakelijke IT-oplossingen, Novabase, en distributienetwerkbedrijf CURRENT Group kondigen een strategische samenwerking...

Samenwerking levert eind-tot-eind Smart Grid-oplossingen voor de distributie van elektriciteit aan de Portugese energiemarkt door de brancheleidende portefeuille met slimme transformatorstations van CURRENT die oplossingen omvat voor communicatie, geavanceerde detectie en registratie van metergegevens, te combineren met de diepgaande expertise van Novabase op het gebied van professioneel advies en systeemintegratie

LISSABON, Portugal, en ZÜRICH--(BUSINESS WIRE)-- 20100519 --

Het meest toonaangevende bedrijf in Portugal op het gebied van zakelijke IT-oplossingen, Novabase, en distributienetwerkbedrijf CURRENT Group kondigen een strategische samenwerking aan voor het leveren van netefficiëntie en optimaliseringsoplossingen aan de Portugese markt

Elektriciteitsbedrijven in Portugal kunnen nu sneller in de praktijk geteste Smart Grid-mogelijkheden voor elektriciteitsdistributie in gebruik nemen met behulp van Novabase, het belangrijkste Portugese bedrijf op het gebied van zakelijke IT-oplossingen, en CURRENT Group, wereldwijd marktleider leider in het leveren van oplossingen voor Smart Grid-distributie aan ’s werelds grootste nutsbedrijven. In overeenstemming met een nieuwe overeenkomst tussen Novabase en CURRENT’s Europese eenheid, CURRENT Technologies International GmbH, zullen de twee bedrijven hun belangrijkste mogelijkheden inzetten om gezamenlijke Smart Grid-oplossingen te leveren in Portugal. Novabase biedt professionele diensten, waaronder integratie en waardetoevoegende aanbiedingen in relatie met Smart Grid-distributie, maar ook adviesdiensten voor geavanceerde IT-beveiliging om elektriciteitsbedrijven te ondersteunen bij het identificeren en beperken van risico’s voor activa, waaronder infrastructuur, maar ook data, toepassingen, IT-systemen en netwerken.

CURRENT biedt haar platform voor slimme transformatorstations dat OpenGrid™-netwerken, OpenGrid-metingen en OpenGrid-distributie omvat, door middel van de open en inter-operabele PRIME-meetnorm.

“Dit pakket met essentiële bestanddelen is een belangrijk onderdeel van de Smart Grid-architectuur van Novabase en zal de energie-industrie van Portugal helpen efficiënt en betrouwbaar gebruik te maken van Smart Grid-technologieën in hun dagelijkse bedrijfsactiviteiten”, aldus Luís Quaresma, directeur van Novabase.

“Deze oplossingen zullen de elektriciteitsbedrijven helpen de integratie van zonne- en windenergiebronnen te versnellen, de algemene netwerkactiviteiten te verbeteren en een computerbeveiligde Smart Grid te realiseren die zowel betrouwbaar als veerkrachtig is indien geconfronteerd met nieuwe real-time veranderlijkheid die wordt geïntroduceerd door intermitterende energiebronnen zoals wind. We zijn blij te mogen samenwerken met een industrieleider zoals CURRENT voor het leveren van eind-tot-eind oplossingen voor Smart Grid-distributie aan onze Portugese klanten.”

“De huidige nutsbedrijven staan voor unieke uitdagingen bij het verbeteren van de prestaties en efficiënte van energiedistributie”, aldus de CEO van CURRENT, Tom Casey. “Geïntegreerde technologieën voor Smart Grid-distributie zoals die van CURRENT, gecombineerd met de diepgaande expertise op het gebied van professionele diensten van Novabase op de Portugese markt, bieden nutsbedrijven relatief goedkope oplossingen die eenvoudig in te zetten zijn en snelle, meetbare resultaten leveren in samenwerking met betrouwbare partners die de klus klaren.”

Over Novabase

Novabase, dat is opgericht in 1989, is het belangrijkste Portugese bedrijf voor zakelijke IT-oplossingen. De omzet van het bedrijf was € 241 miljoen in 2009. Met ongeveer 2000 werknemers in 2009, is Novabase actief op markten zoals financiële dienstverlening, telecommunicatie en media, overheid en gezondheidszorg, energie- en nutsvoorzieningen, transport en logistiek, en productie en dienstverlening. De belangrijkste gebieden waarop het bedrijf werkzaam is, zijn: advies, infrastructuur en diensten voor digitale televisie. Het bedrijf omvat ook een corporate venture bedrijf onder de naam Novabase Capital. Novabase is sinds juli 2000 genoteerd op de Euronext-beurs van Lissabon. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op: www.novabase.pt.

Over CURRENT Group

CURRENT Group, LLC levert innovatieve en voor de industrie toonaangevende intelligente oplossingen die het distributiesysteem optimaliseren en nutsbedrijven nieuwe manieren bieden om de gezondheid van het netwerk te bewaken en te beheren. Door middel van de gedistribueerde detectie-, bewakings- en analytische technologieën van CURRENT zijn nutsbedrijven beter in staat systeemstoringen en fouten te begrijpen, te voorspellen en hierop te reageren, te bepalen waar de ondoelmatigheden zich bevinden en de slimst mogelijke manier van opwekken en distribueren van stroom mogelijk te maken.

De ultramoderne technologieën van CURRENT worden ingezet door nutsbedrijven over de hele wereld en worden gebruikt in de grootste en meest geavanceerde demonstratieprojecten ter wereld. CURRENT is samen met onder andere Iberdrola, ‘s werelds op drie na grootste elektriciteitsbedrijf, betrokken bij projecten die worden gefinancierd door de Europese Unie ter uitbreiding van het gebruik van Smart Grid-technologie in de Europese Unie. CURRENT werd dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar geselecteerd als een van GoingGreen East’s top 50 besloten vennootschappen die gebruik maken van groene technologie (ofwel GreenTech). Het bedrijf werd tevens door het World Economic Forum geëerd als technologiepionier in 2009, door Venture Beat geselecteerd als een van de 10 meest innovatieve Smart Grid-bedrijven ter wereld en door Dow Jones geselecteerd als een van de 10 meest innovatieve bedrijven die gebruik maken van schone technologieën in Europa.

CURRENT is een besloten vennootschap die is opgericht in 2000 en financieel wordt gesteund door toonaangevende investeerders, waaronder Liberty Associated Partners, EnerTech Capital, Google, Inc., en Goldman Sachs & Co.

CURRENT is net buiten Washington, DC (VS), gevestigd en beschikt over kantoren in de Verenigde Staten, Zwitserland en Singapore. Daarnaast is het bedrijf vertegenwoordigd in Australië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op: http://www.currentgroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6294211&lang=nl

CONTACT:
Contactpersonen media:
CURRENT Group, LLC, VS
Lori Reslock, Vice President Global Marketing, 301-944-2824
of
Novabase

Marta Canário, Press Relations, (+351) 213 836 300