Level 3 wint opdracht levering online videocontent CoachClub

Level 3 biedt CDN-diensten voor Franse online sportzender

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100519 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag aangekondigd dat het content delivery network (CDN) diensten zal gaan verlenen, waaronder online media streaming en opslag voor CoachClub, de Franse online video sport- en fitnesscoachingwebsite.

CoachClub levert online video sport- en wellnesstraining aan leden van hun website. Leden van CoachClub schrijven in voor het ontvangen van fitnessvideo’s die voor hen worden gekozen op basis van hun individuele fitnessniveau en –doelen. Onder de voorwaarden van het eenjarige contract zal Level 3 optreden als CoachClub’s primaire leverancier van videocontentlevering en mediaopslag. Level 3 zal on-demand streaming leveren van de meer dan 680 momenteel op de site verkrijgbare video’s. Op dit moment zijn de meeste CoachClub’s leden gevestigd in Frankrijk en Canada.

“Omdat meer mensen gebruikmaken van internet voor hun fitnessbehoeften, hadden we een leverancier nodig die betrouwbaar en snel kon voldoen aan onze groeiende vraag bij de klant naar videocontent”, aldus Stephane Coussement, chief technology officer van CoachClub. “Level 3 kan nu voldoen aan onze bandbreedte-eisen, met de schaalbaarheid voor het in de toekomst beschikbaar maken van onze diensten aan een nieuw publiek.”

Level 3’s Europese bedrijf omvat momenteel 20 landen over geheel Europa en biedt een brede portefeuille van telecommunicatiediensten, waaronder transport, data, spraak, internet, content- en medialevering.

“Met Level 3’s pan-Europese connectie en transatlantische oplossing, bevinden we ons in een goede positie om CDN-diensten te leveren aan groeiende bedrijven zoals CoachClub die te maken hebben met een stijging van de vraag naar content, zowel nationaal als in het buitenland”, aldus James Heard, President of European Markets bij Level 3. “We zetten ons in voor het leveren van oplossingen die hen in staat stellen om te groeien door hun kwaliteit van dienstverlening te ondersteunen.”

Klik hier voor meer informatie over de Europese mogelijkheden van Level 3.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten op basis van glasvezel. Ondernemingen, contentleveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, data, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

Forward-looking statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan er vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de uitspraken. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 zijn gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om aanvullende financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen en behouden; aangekochte bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkstoringen en -verstoringen te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; zich aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten beoordeeld worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om deze forward-looking statements te updaten of te herzien, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000