Ingezonden persbericht


Lokale kiesverenigingen ChristenUnie Bodegraven en Reeuwijk samen verder

Bodegraven/Reeuwijk - De kiesverenigingen ChristenUnie Bodegraven en ChristenUnie Reeuwijk hebben afgelopen weken het groene licht gegeven voor het praktisch samengaan tot één lokale kiesvereniging.

De ondertekening door de beide besturen van de bijbehorende stukken vond 18 mei j.l. plaats. Het afgelopen half jaar zijn er verschillende overlegmomenten geweest om deze stap te formaliseren.

Al eerder was er de nodige afstemming tussen de verenigingen in het kader van de fusie tussen de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk.

In praktische zin had het samengaan al handen en voeten gekregen door samen te werken aan het verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen.

Zoals de verenigingen de afgelopen tijd lieten zien komen we daarin op voor de belangen van de inwoners. Vanuit Bijbels perspectief is omzien naar elkaar een belangrijk thema en zoals dat de afgelopen periode werd benadrukt zal dat ook voor de komende periode op de agenda staan. Met elkaar staan we voor stevige uitdagingen en ook de lokale ChristenUnie zal daarin haar steentje bijdragen. Als rentmeesters van Gods schepping willen we oog blijven houden voor wat daarbij belangrijk is: de burger en zijn omgeving. De binding met de inwoners vinden we daarbij zo belangrijk dat we vanuit iedere kern van Bodegraven en Reeuwijk de betrokkenheid willen bevorderen.

Zowel bestuurlijk als vanuit beide fracties is het fijn om elkaar de komende tijd te kunnen versterken door als één kiesvereniging de verkiezingen te kunnen voorbereiden en vorm te geven aan belangrijke onderwerpen voor onze nieuwe gemeente.

Samenwerking met andere partijen wordt niet uit de weg gegaan, zowel als het gaat om christelijke beginselen als om gemeenschappelijke doelen bereiken. Dit met respect voor elkaars standpunten. Met elkaar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk besturen zoals de inwoners dit mogen verwachten op een slagvaardige, sociale en financieel gezonde wijze.