Tweede editie Kinderboerderijen Actief Award gestart


HONSELERSDIJK, 20100519 -- Na een succesvolle 1e editie in 2009, start op 19 mei de Kinderboerderijen Actief Award opnieuw. De komende maanden zijn teams bestaande uit kinderen (7 - 14 jaar), vrijwilligers en medewerkers van zes Nederlandse kinderboerderijen heel druk bezig met de strijd om de Kinderboerderijen Actief Award (KAA). Ieder team krijgt opdrachten om op de eigen boerderij uit te voeren en daarmee punten te verdienen. Op zaterdag 25 september wordt het geheel afgesloten met een eindstrijd.

Opdrachtenfase
De teams van de kinderboerderijen in Apeldoorn (De Maten), Breda (Wolfslaar), Den Haag (`t Waaygat), Haarlem (Schoterhoeve), Rotterdam (De Kooi) en Spijkenisse (De Trotse Pauw) moeten tussen 19 mei en 15 september 6 dezelfde opdrachten uitvoeren. Samenwerking en creativiteit binnen de teams zijn belangrijk bij het uitvoeren van de opdrachten.
De opdrachten:
- Via een Twitter weblog laat ieder team weten waar ze op de boerderij mee bezig zijn. Aantal `volgers' bepaalt het aantal punten.
- Ieder team krijgt ¤20,00 als startkapitaal. Op een creatieve wijze moet dit bedrag vermeerderd gaan worden voor een goed doel.
- De meeste dieren op de kinderboerderij hebben een naam. Er wordt een smoelenboek gemaakt waarin de dieren van de boerderijen voorgesteld worden
- Iedere team benaderd iemand uit de lokale politiek voor een interview over o.a. dierenwelzijn en de kinderboerderij.
- Heel veel ouderen in zorginstellingen kunnen wel wat afwisseling en aandacht gebruiken. Ieder team organiseert een middag met dieren voor ouderen.
- Veel kinderen kennen alleen hun eigen kinderboerderij. Ieder team bezoekt een echte boerderij (of tuinder), is een hele belevenis, en maakt daar een verhaal over.
Deze opdrachtenfase is te volgen via www.kinderboerderijenactief.nl en Twitterpagina www.twitter.com/KB_actief_award

Eindstrijd
Op 25 september zal het geheel afgesloten worden met een eindstrijd met boerderijspelen. Dit zal plaatsvinden op Kinderboerderij de Trotse Pauw in Spijkenisse.

De Kinderboerderijen Actief Award is een mooie aanvulling op het toch al rijk gevarieerde aanbod van activiteiten op kinderboerderijen.

Kinderboerderijen Actief Award heeft supporters:
Main Energie, De Kinderboerderijenkrant, Webers Media Groep, Codediggers, Treurniet Mengvoeders, Supportactie, DierenInfo en de Stadswerk Vakgroep Medewerkers Kinderboerderijen





Ingezonden persbericht