Ingezonden persbericht


Jethro Tull in mei naar 013

De legendarische progressieve rockband Jethro Tull komt terug naar Nederland. De groep rond legendarische frontman Ian Anderson staat op woensdag 19 mei voor een exclusief concert naar 013 Tilburg.

Over een lange adem gesproken. Jethro Tull heeft zes decennia meegemaakt op de podia. Opgericht in 1968 maakt de band muziek die vanaf het begin al lastig te categoriseren valt, maar wel enorm aanslaat. Oorspronkelijk geënt op oude blues voegt men aan het geluid klassiek, hardrock, folk en tegenwoordig ook wereldmuziek-invloeden toe. Daardoor eist Jethro Tull een invloedrijke plek in de categorie progressieve rock op. Niet voor niks verkoopt men werelwijd meer dan 60 miljoen platen.

Gedurende de lange loopbaan kent de groep vele gedaanten, bezettingen en releast ze vele albums. Vooral in de jaren '70 blijkt de groep op een creatief hoogtepunt te zitten. Zeker album 'Aqualung' gooit hoge ogen. De pers is niet altijd even te spreken, maar de miljoenen platen die Jethro Tull verkoopt liegen er wat populariteit betreft natuurlijk niet om. De variatie in het bandgeluid wordt in de jaren '80 duidelijk wanneer Tull groepen als AC/DC en Metallica tijdens de Grammy Awards achter zich laat en er met de onderscheiding voor beste rock/metal-performance vandoor gaat.

Met een uitgebreid spectrum aan intelligente teksten over de meest uiteenlopende thema's is bandleider en oerlid Ian Anderson de vaste rots in de branding. De fluitist/gitarist heeft een opmerkelijke, uiterst herkenbare manier van zingen en speelt het liefst op akoestische instrumenten. Jethro Tull is volgens Anderson een groep die zich thuisvoelt in de luwte van de popmuziek. Het houdt de groep artistiek op de been. En kijkende naar de lange staat van dienst met vele creatieve hoogtepunten, kun je hem alleen maar gelijk geven.

Jethro Tull
Woensdag 19 mei 2010 | aanvang 20:30 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 40,00 excl. servicekosten | Dommelsch Zaal |VVK vanaf 06-02-2010

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht