Landschap Noord-Holland

Heiloo, 6 mei 2010

Op avontuur in het Ilperveld!
In de natuur bij Landsmeer is er voor kinderen van alles te beleven

Dit jaar kun je met de boswachter van Landschap Noord-Holland het hele seizoen leuke dingen doen. Op woensdag 19 mei van 13.30-15.30 uur mag je weer meedoen. Het is in de buurt van het bezoekerscentrum van het Ilperveld.

We gaan met een schepnetje op zoek naar waterdiertjes. Wat leeft hier eigenlijk? De boswachter helpt je met het vinden van de namen. Die zijn soms heel vreemd: Wat denk je van de geelgerande watertor of de staafwants? Je kunt nu ook dikkopjes verwachten. Als die groter worden veranderen ze in kikkers en gaan kwaken! We gaan natuurlijk naar het Langhuis. Daar kun je zien hoe de eerste bewoners in het Ilperveld woonden, ongeveer duizend jaar geleden. Het gebouw is gemaakt van stammen en riet uit het Ilperveld. Het is nog niet af en je kunt met klei uit de bodem van het gebied een handje helpen. En dan is er nog een leuk klusje. Een pijl en boog maken. Die gebruikten ze vroeger om op wild te jagen. Laat de computer en de tv maar eens een middag staan en ga op avontuur in het Ilperveld! Let op: Dit is een activiteit voor kinderen van 6-13 jaar. Bij aanmelden is het een voorwaarde dat er een begeleider mee gaat. De andere data zijn: 9 en 23 juni, 14 juli, 4 en 11 augustus, 1, 8, 15 en 22 september en 6, 13 en 20 oktober, steeds op woensdag van 13.30-15.30 uur.

Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 3,00 per kind tot 12 jaar. Voor begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Beschermers betalen ¤ 3,00. Terplekke aanmelden is mogelijk; om zeker van deelname te zijn raden wij aan vooraf te reserveren. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.