Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 17-05-2010

TOINE VAN PEPERSTRATEN EN MYRNA GOOSSEN OP PAD MET ASTMA PATIËNTEN

Op woensdag 19 mei om 19.25 uur zendt de AVRO de laatste aflevering uit van het tweeluik BN'ers in de zorg. In deze uitzending gaan Toine van Peperstraten en Myrna Goossen een dag lang op pad met iemand die lijdt aan astma. De patiënten in dit programma hebben levenslang wat hun astma betreft. Ze behoren tot de groep patiënten waarbij de ziekte moeilijk onder controle is te krijgen.

Toine van Peperstraten loopt een dag mee met Dennis (38). Dennis is een maand te vroeg geboren. In het ziekenhuis ontdekten de artsen dat zijn longen niet helemaal volgroeid zijn. Zonder medicatie gaat het direct mis. Toch probeert hij niet veel met zijn astma bezig te zijn: "Je moet er mee omgaan, want je kunt er toch niets aan veranderen." Dennis neemt Toine een dag mee en laat hem ervaren hoe astma zijn leven beïnvloed.

Myrna Goossen neemt een kijkje in het leven van Sharon (15). Sharon heeft een moeilijke periode achter de rug, waardoor ze doordeweeks in Astmacentrum Heideheuvel verblijft. In het weekend is ze afwisselend bij een van haar ouders. Bij Heideheuvel krijgt ze onder andere therapie en sport ze regelmatig. In Heideheuvel leert ze haar leven weer op te pakken. Voor Sharon wordt het een spannende dag. Heeft ze haar astma genoeg onder controle om het astmacentrum te verlaten? Myrna is aanwezig bij deze bepalende dag.

Bn'ers in de zorg is geproduceerd door I Care Producties en mede mogelijk gemaakt door het Astma Fonds.

BN'ers in de zorg: leven zonder lucht, woensdag 19 mei om 19.25 uur bij de AVRO op Nederland 1.



Algemene omroepvereniging AVRO