Ingezonden persbericht


Tech Data investeert verder in Specialized Sales

Utrecht, Nederland / 18 mei 2010 - Na de overname van CDG bouwt Tech Data verder aan de positionering van haar positie als "specialized" distributeur.

Per 1 mei is de Broadline Divisie gestart met een afdeling Specialized Sales. De specialisten op het gebied van Software, Components, Printing & Supplies en Systems zijn kennis en sales verantwoordelijk voor deze product categorieën. Met deze positionering komt Tech Data tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de markt zowel resellers als leveranciers voor gespecialiseerde aanvragen op het gebied van de verschillende productgroepen.

"Erwin Berkhuysen, Country Manager, is van mening dat als gevolg van onze diversificatie strategie zoals ingezet met Azlan (Enterprise), Brightstar (Mobility) en Maverick (AV) Broadline IT als Line of Business een cruciale factor blijft spelen voor onze klanten en hiermee onze value add positionering verder te optimaliseren voor een nog betere klanttevredenheid"

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (102e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 125.000 technologie-resellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het vorige boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2010, voor 22.1 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.techdata.nl Volg ons via Twitter: http://twitter.com/techdataNL