NOVA

19-05-2010

Chaos in Bangkok
De antiregeringsdemonstranten hebben zich overgegeven aan de autoriteiten nadat vanmorgen het leger de basis van de betogers was binnengevallen. Maar met de overgave is de opstand geenszins over. De Thaise regering heeft daarom een avondklok ingesteld.

In NOVA vanavond het laatste nieuws vanuit Bangkok en een telefoongesprek met Jos Flachs. Hij woont al jaren in Bangkok en heeft de gevechten van dichtbij meegemaakt.

Waarom werken de woorden van Wilders?
Het taalgebruik van Geert Wilders - eenvoudig en duidelijk: de taal van juffrouw Saartje uit Swiebertje - speelt een belangrijke rol in zijn succes. Maar wat is het geheim?

NOVA spreekt met Jan Kuitenbrouwer, auteur van 'De woorden van Wilders en hoe ze werken'. In dat boek legt Kuitenbrouwer de retoriek van Wilders onder de microscoop.

Aanpassing verkiezingsprogram slimme zet?
De PvdA kreeg gisteren de hoon van andere partijen over zich heen nadat zij hadden bekendgemaakt dat zij hun verkiezingsprogramma aanscherpen om meer te besparen. Maar volgens Job Cohen doet de PvdA niets anders dan de 10 miljard die al gepland stond voor maatregelen die op langere termijn geld opleveren, nu al te dekken, in plaats van in 2015.

Hoe slim is het van de PvdA om kort voor de verkiezingen het partijprogramma aan te scherpen? In de studio commentaar van politicoloog André Krouwel.

Succes voor nieuw rechts in de VS
De Tea Party, een beweging van compromisloze conservatieven, laat zien dat ze politiek venijnig kunnen doorbijten. En ze dringen door tot de belangrijke functies in de Republikeinse Partij. NOVA gaat op zoek naar de nieuwe rechtse voormannen.

Hoofdredactioneel commentaar
De privacy van Ruben
De mediadiscussie rond de vliegramp is niet geheel van hypocrisie ontbloot en heeft meer verwarring geschapen dan helderheid.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)