Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Winnaars MediaAwards 2010 bekend

Rotterdam, 19 mei 2010 - Klanten van elektronicaketen Media Markt brengen massaal hun stemmen uit bij MediaAwards 2010. De MediaAwards is een publieksprijs die de Nederlandse consument uitreikt aan de beste elektronicaproducten en -merken van het jaar. In de afgelopen maanden brachten 8.473 klanten hun stem uit voor hun favoriete elektronicamerk en -product. Dit leverde ruim 23.000 beoordelingen op in verschillende categorieën. Uit het onderzoek, uitgevoerd door Q&A Reasearch & Consultancy, blijkt dat de consumenten producten vooral op basis van kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en gebruiksvriendelijkheid uitkiezen.

MediaAwards
De Media Awards worden jaarlijks uitgereikt binnen de productcategorieën beeld en geluid, computer, foto & video, mobile, huishoudelijk groot, huishoudelijk klein, wellness en gaming. Daarnaast is er een aparte categorie; de zogenoemde digital lifestyle; hieronder vallen het meest innovatieve merk, het meest gebruiksvriendelijke merk en het merk met de mooiste design. Voor het onderzoek 2010 zijn in totaal 219 producten en merken genomineerd die in aanmerking komen om het beste elektronica product in de categorie en beste elektronica merk te worden. De deelnemers zelf kiezen welke categorieën ze willen beoordelen. Per categorie kregen de deelnemers ad random 3 producten om te beoordelen.

Apple de grootste winnaar
Apple komt dit jaar als beste uit de bus bij de MediaAwards 2010. Volgens de consument is Apple het meest innovatieve merk, het meest gebruiksvriendelijke merk en het merk met het mooiste design. Hiermee wint Apple de gehele Digital Lifestyle-categorie. Daarnaast komt de Apple iMac MB 952 / 953 - 27 als winnaar uit de bus binnen de categorie Computer en is de Apple iPod Touch ook de nummer één binnen de categorie Mobile. Apple is de laatste jaren de grootste naam geworden binnen de industrie. Met een revolutionair design en gebruikersgemak heeft Apple met vele producten ontwikkeld dat de voorbije jaren wereldwijd niet meer weg zijn te denken. Met een uitgebreide range aan producten is er voor elk wat wils.

Winnaars publieksprijs per categorie
Per categorie komt er één winnaar uit de bus. Binnen de productcategorie Beeld en Geluid is de Sony KDL 40 Z 5500 als hoogste geëindigd en bij Foto & Video was dit de Canon EOS 500D. Bij de categorie huishoudelijk groot is de Miele T8627 WP de grote winnaar en voor de categorie huishoudelijk klein is de Nespresso Magimix CitiZ&milk de nummer één. Daarnaast kreeg Braun IQ5000 Smart Guide de award binnen de categorie Welness en de Sony Playstation 3 Slim binnen de categorie Gaming.

"De Media Awards geven een stem aan onze klanten. Dit onderzoek is het enige onderzoek naar elektronicamerken en -producten in Nederland waarbij alleen de mening van de consument telt", aldus Barry van Ruiven, hoofd marketing bij Media Markt. Kijk voor het complete rapportage op http://www.mediamarkt.nl/specials/media_awards/

Over Media Markt
Media Markt is ondermeer actief in België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland en Turkije. Media Markt heeft in deze landen meer dan 500 vestigingen, waaronder nu 28 in Nederland en 13 in België.

In 2006 is ook de formule van de grote zus van Media Markt, Saturn, gelanceerd in Nederland. Sinds de start in Nederland in 1999 is Media Markt uitgegroeid tot dé nummer 1 op het gebied van elektronica in Nederland. Ook de komende jaren zal Media Markt zich verder blijven uitbreiden in Nederland. Voor meer informatie, surf naar www.mediamarkt.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht